/ - фото: Са сједнице Комисије
20/10/2021 u 15:27 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Комисија о контроли поступка приватизације “Југопетрол” АД Котор

Комисија за праћење и контролу поступка приватизације одржала сједнице

Комисија за праћење и контролу поступка приватизације је, на данас одржаној осмој сједници, у вези са контролом поступка приватизације привредног друштва “Рудници боксита” АД Никшић, донијела сљедеће Закључке:

- Комисија констатује да је неопходно испитати пословање предузећа МН проминент ДОО Подгорица чији је оснивач ДПС. Основна дјелатност тог предузећа је било снадбјевање горивима и мазивима рудника боксита. Како је у међувремену формиран предмет (мјесеца јула текуће године) од стране СДТ-а потребно је добити информацију докле се стигло са том истрагом. Комисија закључује да компанија ЦЕАЦ Холидингс лимитед није поштовала Уговор о концесији, односно није експоатисала руду у складу са квалитетом и стандардима “рударског плана“, по питању количине откривке, када су површински копови у питању. Па је у том смислу од ресорног министарства МКИ потребно добити информацију на који начин се користила и плаћала концесија у периоду до и након 2012. Информација је потребна ради утврђивања реалног стања и даље експлоатације рудног богатства- саопштено је из Комисије.

Комисија је започела двету сједницу.

- Комисија за праћење и контролу поступка приватизације је, на данас започетој деветој сједници, отпочела расправу у вези са контролом поступка приватизације привредног друштва “Југопетрол” АД, Котор- наводе саопштењем.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 03:08