Милош Конатар / - SRDJAN BOLJEVIC
06/10/2021 u 10:24 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Конатар: УРА остаје при ставу да Влада буде на експертско-нестраначком нивоу

Он jе истакао и да би евентуални улазак политичара у Владу значио потпуно нови политички моменат и да би то значило договоре око функционисања власти од нуле

Реконструкциjа Владе Црне Горе може бити само на експертско-нестраначком моделу на коме она већ постоjи, поштуjући програмска начела записана у споразуму из септембра 2020. године, саопштио jе потпредсjедник Грађанског покрета УРА Милош Конатар уочи данашњег састанка парламентарне већине са премиjером Кривокапићем.

Он jе истакао и да би евентуални улазак политичара у Владу значио потпуно нови политички моменат и да би то значило договоре око функционисања власти од нуле.

– Ова Влада ма колико била константно под ударом и опозициjе и већег диjела позициjе урадила jе доста добрих ствари за Црну Гору. Она jе, да подсjетимо, отпочела бескомпромисну борбу против криминала и корупциjе, омогућила редовно функционисанjе буџета, у jеку пандемиjе коронавируса обезбиjедила довољан броj вакцина, урадила све да туристичка сезона буде jедна од наjуспjешниjих до сада. Простора за унапређење има, али ова Влада ниjе неуспjешна – указао jе Конатар.

Конатар назначава да су, што се тиче УРА-е, увиjек чиста посла и да jе став те партиjе непромиjењен од 30. августа прошле године и да експертско-нестраначка влада остаjе њихов модел функционисања у актуелноj већини.

– Сигурно jе да jе одређене аспекте у раду Владе неопходно побољшати и унаприjедити и наjприjе нам jе неопходна анализа стања у раду Владе како би видjели показатеље и учинке по ресорима и тек на основу тога можемо говорити о томе колико нам jе потребно министарстава и што треба промиjенити. У супротном се све своди на унаприjед планирану борбу за министарске фотеље, а на то УРА неће пристати – наглашава Конатар.

Он jе поновио апел колегама да jе изгласавање новог Тужилачког савjета наjургентниjа ствар коjа се очекуjе од партиjа власти и да без рjешавања исте нема даље приче о реформским процесима и стабилизациjи земље у многим аспектима.

– Нико нема оправдање да у овом тренутку саботира реформу Тужилаштва и опструира избор новог Тужилачког савjета, а поготово не условљаваjући решење овог суштински важног питања министарским фотељама – истакао jе Конатар.

Конатар је истакао да умjесто борбе за фотеље, позива колеге из Владе да убрзано и без задршке раде на реформама ствараjући боље услове за рад и живот грађана Црне Горе, а колеге из Скупштине да у наjкраћем року изгласају Тужилачки савjет и одблокирају рад парламента.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 05:52