Бановић / Фото: Срђан Бољевић
08/07/2021 u 09:57 h
Aleksandra BoškovićAleksandra Bošković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Коњевићев замјеник писао Радуловићу: Тражите од Србије објашњење зашто је Вуксановић Станковић малтретирана

Увреде на националној основи упућене посланици запрепастиле су јавност, тврди Бановић

Замјеник предсједника СДП-а Борислав Бановић писао је министру вањских послова Ђорђу Радуловићу са захтјевом да од органа државе Србије затражи званично објашњење случаја третмана посланице СДП-а Драгиње Вуксановић Станковић на београдском аеродрому.

Како је казао, "малтретирање, понижавање па и увреде на националној основи упућене посланици СДП-а, на чијем је челу Рашко Коњевић, запрепастиле су како домаћу тако и регионалну јавност, па је основна обавеза органа Црне Горе да се овим случајем најозбиљније позабави.

- За нас је потпуно јасно да случај наше посланице није никакав изоловани инцидент већ брижљиво припремљен сценарио малтретирања мотивисан искључиво политичким разлозима. Такође, јасно нам је да то није само однос према посланици Вуксановић Станковић или према СДП-у, већ према свима онима који другачије политичке мисле од режима у Београду- додао је Бановић. 

Како каже, "вишемјесечна харанга против европске и грађанске политике у Црној Гори, као и брутално мијешање радикалско-СПС режима у Београду у унутрашња црногорска питања, очигледан су доказ за ове тврдње".

- Сигурни смо такође да би, рецимо, сваки од 55 посланика у црногорском Парламенту, који је гласао за Резолуцију о Сребреници и тиме исказао етички и цивилизацијски чин, прошао исто или слично малтетирање од стране припадника органа државе Србије.Зато је ствар елементарног достојанства државе да се овај случај истражи до краја, како се ништа слично не би поновило, или да, с друге стране, добијемо званично изјашњење српских власти да су неки грађани Црне Горе непожељне особе, како је то уосталом најавио и министар унутрашњих послова те земље Александар Вулин. Имајући све наведено у виду, позивамо Вас да искористите сва средства која су Вам на располагању, укључујући упућивање најоштријег дипломатског протеста због овога догађаја, а све у циљу заштите дигнитета и интегритета државе Црне Горе и свих њених грађана- поручује Бановић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

26. april 2024 14:30