/ Фото: Портал Дана
06/08/2021 u 13:21 h
Marija TomićMarija Tomić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Копривица: Криминалци неће више бити заштићени

Посланик Демократа казао и да један члан тужилачког савјета не смије бити златни глас у рукама партије, већ у рукама народа који жели одлучну борбу против организованог криминала

Поводом избора нових чланова Тужилачког савјета посланик Демократа Момо Копривица је казао да неће дозволити да поједини криминалци  добију правну или било коју заштиту.

Он је данас на конференцији у Скупштини Црне Горе казао да постоје и чињенице које опомињу да је неопходно безкомпромисно дјеловање правне државе.

Копривица је додао и да један члан Тужилачког савјета не смије бити златни глас у рукама партије, већ у рукама народа који жели одлучну борбу против организованог криминала и корупције.

- Посљедица проглашења новог Тужилачког савјета је престанак манипулација да ће се десити то да Демократска партија социјалиста изабере тужиоце по вољи главног специјално државног тужиоца Миливоја Kатнића.  Преигран је ДПС и сви они који желе партијске тужиоце - истакао је Kопривица.

Најважније је, према његовим ријечима, обављено.

- Избор независних чланова Тужилачког савјета тек предстоји. Избором Стева Мука смо показали да можемо лако доћи до независних и непристрасних чланова Тужилачког савјета. Законом је прописан престанак мандата ТС, а не појединих чланова. Старом Тужилачком савјету је по сили закона престао мандат и то у цјелости - навео је Kопривица.

Подсјећамо, Копривица је раније оциjенио да ниjе тешко на бази лоших више едецениjских искустава закључити да ко год жели партиjски обоjен Тужилачки савјет нема ни личне, ни политичке храбрости за обрачун са организованим криминалом и корупциjом, што jе, како навео, темељни задатак овог друштва.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 17:07