СА САСТАНКА / - ФОТО: ДЕМОКРАТСКА ЦРНА ГОРА
01/06/2022 u 09:34 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Рангел-Бечић: Припремамо финалну одлуку о пријему Демократа у ЕПП

Поносан сам што смо значајно подигли транспарентност парламента, ојачали контролну и законодавну улогу, унапријед или положај мањина и жена, а најпоноснији на избор независног и непристрасног Тужилачки савјета, казао је Бечић

Предсједник Демократске Црне Горе разговарао је данас са потпредсједником Европске народне партије, Паулом Рангелом. Предсједник Демократске Црне Горе истакао је да су директни сусрети најбоља прилика да саопштимо своје ставове, те да му је изузетно драго што европљани о Демократама суде на основу наших дјела а не на основу неистина које из страха од наше снаге пласирају наши политички конкуренти из Црне Горе.

Том приликом, Бечић је потврдио темељне вриједности које баштини европска политичка партија као што су људско достојанство, слобода и одговорност, једнакост, праведно друштво и солидарност.

- Као предсједник парламента трудио сам се да испуњавамо све наше међународне обавезе које проистичу из ЕУ и НАТО партнерства. Декларација ПОСП-а, у којој су похваљени наши учинци најбољи је свједок достигнућа 27. сазива Скупштине Црне Горе у првих шеснаест мјесеци. Поносан сам што смо значајно подигли транспарентност парламента, ојачали контролну и законодавну улогу, унапријед или положај мањина и жена, а најпоноснији на избор независног и непристрасног Тужилачки савјет који не иде по мишљења у било који политички субјект и чије почетне реформе охрабрују. Црна Гора и њена европска будућност је изнад свих нас и сви ми морамо бити подређени њој, јер Црна Гора има историјску шансу да постане прва наредна чланица ЕУ -навео је Бечић.

Потпредсједник ЕПП-а, Пауло Рангел захвалио је Бечићу на учешћу у раду конгреса Европске народне партије у Ротердаму и истакао да помно прати политичка дешавања у Црној Гори, констатујући да су Демократе партнери Европске народне партије у Црној Гори.

- Моја идеја је да ускоро посјетим Црну Гору и Демократе како би, након пандемија коронавируса, која је значајно успорила процедуру пријема, припремили финалну одлуку о пријему Демократа, као европске и евроатланске партије у ЕПП - казао је Рангел.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 19:57