Кордић / Фото: Иван Петровић Ипе
14/10/2021 u 22:09 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кордић: Три посланика УРА би да задржи пат позицију

Актуелна Влада је неодржива, тврди функционерка ДФ-а

Функционерка Демократског фронта (ДФ) Симонида Kордић казала је вечерас у емисији Аргументи на ТВЦГ да је актуелна Влада неодржива, због чега је треба промијенити, преноси Портал РТЦГ. 

- Имамо у овом тренутку једну ситуацију која је неодржива у смислу даљег функционисања Владе. Око тога постоји веома висок степен сагласности парламентарне већине. Практично, 38 посланика парламентарне већине не подржава Владу, док три посланика, превасходно Грађанског пократа УРА би задржало ову позицију, што је немогуће. Или даје неке алтернативне моделе који су се већ показали као неефикасни - сматра Kордић.

Kордић наводи да имамо читав низ економских параметара који указују да се то обећање Владе и оправдано очекивање грађана да живе боље није обестинило.

Сматра да имамо државни апарат који је нефунцкионалан и који се урушава у посљедњих годину дана.

- Имамо веома лоше економске показатеље који јасно показују да ова Влада не фунцкионише како се од ње очекивало тражећи 200 дана за провјеру њене успјешности. Имате проблем са Судским савјетом, Тужилачким савјетом, парламент је у блокади, Државна изборна комисија не ради. Уставни суд фунцкионише на граници кворума- закључила је Kордић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 03:27