Krapović sa Frizom / - MOD
14/12/2023 u 09:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Krapović sa Frizom: Crna Gora pouzdan kandidat za članstvo u EU

Nova Vlade Crne Gore je posvećena ispunjavanju ključnog spoljnopolitičkog cilja, punopravnog članstva u Evropskoj uniji - kazao je Krapović

U okviru posjete Briselu, ministar odbrane Crne Gore Dragan Krapović, sastao se sa zamjenikom generalnog sekretara za zajedničku bezbjednosnu i odbrambenu politiku i pružanje odgovora na krizne situacije u Evropskoj službi za vanjske poslove (EEAS) Šarlom Frizom.

- Nova Vlade Crne Gore je posvećena ispunjavanju ključnog spoljnopolitičkog cilja, punopravnog članstva u Evropskoj uniji - kazao je Krapović.

On je naglasio da će Vlada snažno nastaviti implementaciju reformi i promovisanje evropskih vrijednosti, uz uvjerenje da je prosperitetna i stabilna budućnost cijelog Zapadnog Balkana unutar Evropske unije. Ministar je ukazao na značaj prisustva međunarodnih aktera u ovom regionu, kao preduslova za jačanje njegove sposobnosti da pruži adekvatan odgovor na bezbjednosne izazove i krize.

image

Sa sastanka

- MOD
- Kontinuirana posvećenost Crne Gore Zajedničkoj bezbjednosnoj i odbrambenoj politici EU (CSDP) potvrđuje našu punu spremnost da doprinesemo međunarodnom miru i stabilnosti - kazao je Krapović.   

Pored navedenog, ministar je ukazao i na modalitete za jačanje odbrambene saradnje između Evropske unije i Crne Gore, kroz mehanizme koji su usmjereni ka državama koje nijesu članice EU, a što bi doprinijelo ne samo jačanju kapaciteta Crne Gore već i cijelog regiona. 

Friz je pozdravio potpunu usklađenost Crne Gore sa Zajedničkom vanjskom i bezbjednosnom politikom EU i naglasio značaj doprinosa Crne Gore CSDP misijama i operacijama, čime potvrđujemo da smo kredibilan i pouzdan kandidat za članstvo. 

Sagovornici su izrazili zadovoljstvo susretom i izrazili spremnost za intenziviranje saradnje u domenu odbrane, a sve u cilju približavanja Crne Gore Evropskoj uniji.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 21:12