/ -Фото: Филип Р, Влада ЦГ
04/11/2021 u 13:27 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кривокапић са Билчиком: Црна Гора безрезервно остаје привржена европском путу

Предсједник Владе Црне Горе Здравко Kривокапић састао се данас са Делегацијом Европског парламента за сарадњу са Црном Гором, на челу са предсједавајућим Делегације Владимиром Билчиком.

Kривокапић рекао је да Црна Гора безрезервно остаје привржена европском путу, са намјером да буде прва следећа пуноправна чланица Европске уније.

Он је потврдио спремност Владе да још одлучније и посвећеније промовише и имплементира европске праксе и вриједности у црногорске институције система и у друштво уопште.

Kривокапић је истакао да је Влада, узимајући у обзир посљедњи Извјештај ЕK, већ припремила иницијални акциони план, како би сљедећи Извјештај био неупоредиво бољи.

У контексту регионалне сарадње, Kривокапић је посјету Србији оцијенио као изузетно успјешну.

Истакао је да су обје стране биле фокусиране на економска питања, као и на питања из области инфраструктурних пројеката, образовања, културе и дигиталне трансформације.

Билчик је казао да је дошао са јасном поруком да је Европски парламент спреман да подржи све кораке Црне Горе који су усмјерени ка њеном европском циљу.

- Један од разлога наше посјете је пружање подршке европском путу Црне Горе, нарочито када су у питању домаће реформе и инклузиван политички дијалог у Црној Гори - казао је Билчик.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 03:11