Кривокапић у посјети Беранама / - SASAMATIC
19/07/2021 u 17:32 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кривокапић: Стоп политизациjи на свим радним мjестима

Премиjер Кривокапић истакао jе да високо циjени труд и пожртвованост коjу су изнова доказали сви здравствени радници у Црноj Гори

Морамо рећи стоп политизациjи на свим радним мjестима, а нарочито у здравству, поручио jе премиjер Здравко Кривокапић, коjи jе у оквиру радне посjете Беранама, обишао jе Општу болницу Беране и разговарао са директором те здравствене установе, специjалистом хирургиjе, доктором Милорадом Магделинићем.

Премиjер Кривокапић истакао jе да високо циjени труд и пожртвованост коjу су изнова доказали сви здравствени радници у Црноj Гори током наjкритичниjих момената коjе jе проузроковала пандемиjа ЦОВИД -19, те да jе пандемиjа потврдила оно чега сви у друштву, од управљачког до извршног сектора, треба да буду сасвим свjесни, да улагање у здравство, у науку и истраживање, у технику и технологиjу мора да буде несебично и константно.

– Ново вриjеме подразумиjева нове изазове и иновативне приступе и алатке. Влада ће помоћи, колико jе у њеноj тренутноj моћи, да Ваша болница заокружи започете проjекте коjи су битни и за Беране и за циjели сjевер, а наставиће то да чини у континуитету – рекао jе премиjер Кривокапић.

Предсjедник Владе поручио jе да jе стручност, обученост и професионалност наjбоља препорука свима коjи желе да се уграде у систем здравствене заштите Црне Горе, те да се у сваком времену од љекара очекуjе да се придржаваjу принципа Хипократове заклетве, али и да jе менаџмет и руководни кадар у свим областима и установама дужан да води рачуна о високим етичким, моралним и професионалним нормама, како би наjспособниjи и наjквалитетниjи добили шансу да помажу и напредуjу.

– У опште друштвеном и државном интересу jе да наjбољи дођу на права мjеста. Све што се дешавало по тзв. партиjскоj линиjи, мора да нестане, да ишчили. Било да jе риjеч о партиjском награђивању, или партиjском кажњавању. Партиjама jе мjесто ван радних простора и изван радних обавеза. Морамо рећи стоп политизациjи на свим радним мjестима, а нарочито у здравству. Потребан нам jе професионализам и право сваког грађанина да буде равноправно третриан и пред судиjом, и пред љекаром, и пред учитељем. Морамо искориjенити сваки вид корупциjе – поручио jе Кривокапић.

Директор Опште болнице,  Милорад Магделинић захвалио jе на разумиjевању коjе jе исказао премиjер Кривокапић наспрам потреба Опште болнице.

Магделинић jе предсjедника Владе упознао са статистичким подацима коjи показуjу да jе броj обољелих од малигних болести, ендокриних и болести кардиоваскуларног система у порасту, те jе указао и на недостатак ПЦР лабораториjе, а што jе и те како потребно грађанима коjи гравитираjу сjеверу Црне Горе.

Директор Опште болнице Беране упознао jе премиjера Кривокапића са очекивањима грађана сjевера да се у беранскоj болници отвори Ангио – сала, како би грађани што мање били зависни од КБЦ у Подгорици и како би релаксирали функционисање црногорског здравственог система, а што jе заjедничка инициjатива Општине и Опште болнице Беране.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

24. april 2024 05:30