Sastanak Lekić – Kalkavan / - SKUPšTINA
08/03/2023 u 19:48 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Lekić sa Kalkavanom: Stabilan Balkan jedan od prioriteta Turske

Ambasador Turske je kazao da je zato veoma značajno razvijati postojeću ekonomsku saradnju i tražiti nove oblike djelovanja koji pospješuju stabilnost hronično nestabilnih regiona u kojima se nalaze dvije države

Stabilan Balkan i prosperitetna Crna Gora u njoj, jedan su od prioriteta Turske na međunarodnom planu, kazao je turski ambasador Bariša Kalkavan na sastanku sa predsjednikom Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Miodragom Lekićem.

Na sastanku je zajednički ocijenjeno da svaka država mora imati poseban senzibilitet da u zajedničkoj saradnji doprinese međusobnom uvažavanju doprinese snaženju bilateralnih i multilateralnih odnosa, koji podstiču neophodnu praksu dobre političke komunikacije, prenosi Mina.

Kako je saopšteno iz Skupštine, Kalkavan je zahvalio Crnoj Gori i njenom narodu na adekvatnoj i kontinuinaroj pomoći tokom prirodne katastrofe koja je zadesila Tursku.

Prema njegovim riječima, taj gest jasno svjedoči o potvrdi snažnog partnerstva i istorijski bliskh odnosa naše dvije zemlje.

- Stabilan Balkan i prosperitetna Crna Gora u njoj, jedan su od prioriteta Turske na međunarodnom planu, poručio je on.

Kalkavan je kazao da je zato veoma značajno razvijati postojeću ekonomsku saradnju i tražiti nove oblike djelovanja koji pospješuju stabilnost hronično nestabilnih regiona u kojima se nalaze dvije države.

Lekić je rekao da je Crna Gora primila sa žaljenjem vijest o razarajućem zemljotresu koji je pogodio Tursku i Siriju.

On je dodao da Crna Gora dijeli nadu da će uskoro biti obnovljen duh i snaga turskog naroda.

- Lekić je istakao da su sadržajni tradicionalni odnosi Crne Gore i Turske, čvrsta podloga za nastavak intenziviranja sveukupne saradnje, prije svega na zadovoljstvo dva prijateljska naroda, kaže se u saopštenju.

Kako se dodaje, sagovornici su izrazili uvjerenje da će se osnove na kojima se bazira uzajamno povjerenje dvije države i dalje temeljiti na obostranom uvažavanju i poštovanju sličnih vrijednosti.

- I da će nastaviti ići uzlaznom putanjom, čime se obezbjeđuje pojedinačan napredak država i ujedno jača potencijal ekonomskih, turističkih i kulturnih relacija, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. septembar 2024 20:46