ВЛАДИМИР ЛЕПОСАВИЋ
03/06/2021 u 16:10 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Лепосавић честитао Јоаникију и Методију: Сигуран сам да ће СПЦ бити још снажнији стожер грађења мира

У времену искушења и крупних изазова за основне људске вриједности, нека Ваша света служба буде, као и до сада, на радост вјерника и на корист свих грађана Црне Горе, навео је он

Министар правде, људских и мањинских права Црне Горе Владимир Лепосавић упутио је честитку новоизабраном Митрополиту црногорско-приморском Јоаникију и новоизабраном Епископу будимљанско-никшићком Методију, јавља РТЦГ.

-У времену искушења и крупних изазова за основне људске вриједности, нека Ваша света служба на челу ових древних епархија Српске Православне Цркве и управљање вјерским пословима, буде, као и до сада, на радост вјерника и на корист свих грађана Црне Горе-казао је Лепосавић.

Навео је да је увјерен да права Српске Православне Цркве и равноправност свих вјерских заједница у Црној Гори више никада неће бити угрожена.

-Сигуран сам и да ће Српска Православна Црква у Црној Гори, вођена, поред осталих, снагом личности какве су Ваше, бити још снажнији стожер грађења толико дуго чеканих односа толеранције, мира и међусобног уважавања и свих оних вриједности које његује Црква, а које су сваком грађанину Црне Горе, без обзира на вјерску или другу припадност, пријеко потребне- наводи се у честитки Лепосавића.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 16:25