Малагурски  / Фото: Интернет
11/06/2021 u 12:09 h
Aleksandra BoškovićAleksandra Bošković
StoryEditor

Малагурски одговорио ДПС-у: Ђукановић је позивао на рат, смирите духове

Прихватите демократску вољу грађана, поручује режисер опозиционарима

Пошто су из Општинског одбора Демократске партије саоцијалиста (ДПС) оптужили српског режисера, водитеља и новинара Бориса Малагурског да је ратни хушкач и српски шовиниста, он им је одговорио на Твитеру наводећи да је  лидер њихове партије и предсједник Црне Горе Мило Ђукановић позивао на герилски рат након пада с власти. 

- Пошто могу да се кладим да нико од њих није гледао мој филм "Подијељена земља", позивам их да смире духове, прихвате демократску вољу грађана и погледају овај мирољубиви филм- поручио је режисер. 

Како је додао, политичари попут Ђукановића не умију да владају без подела, тензија и сукоба.

- Сви који погледају филм "Подијељена земља" схватиће ко се за истину бори цивилизовано, културно и достојанствено, а ко се бори да превлада лаж цензуром, етикетирањем и насиљем- закључио је Малагурски. 

Подсјетимо, пошто је најављено да ће филм Малагурског “Подиjељена земља” бити приказан 19. jуна у “Никшићком позоришту”, из ДПС-а поручују да овај, како наводе "никкшићки храм културе не смиjе бити мjесто приказивања и пропаганде опасних и поражених идеjа и идеологиjа, коjе директно подриваjу концепт грађанске Црне Горе". 

Izdvojeno

29. jul 2021 16:48