Андрија Мандић / - Фото: Архива Дана
01/08/2021 u 15:00 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мандић: Све што jе рекла Марина Jочић, мисле и говоре сви из Нове и ДФ-а

Очигледно jе да се Кривокапић, попут његовог претходника, посветио jедино личним и породичним интересима, властитом богаћењу и постао заштитник криминала и корупциjе коjе jе успоставио бивши режим, каже Мандић

Очигледно jе да се Здравко Кривокапић, попут његовог претходника, посветио jедино личним и породичним интересима, властитом богаћењу и постао заштитник криминала и корупциjе коjе jе успоставио бивши режим, казао jе предсjедник Нове српске демократиjе (НСД) и jедан од лидера Демократског фронта (ДФ) Андриjа Мандић. Он jе додао да jе краjње вриjеме да се изађе из агониjе у коjу jе, како jе казао, Кривокапић заробио комплетан демократски процес у Црноj Гори и баш сада повести наjснажниjу борбу за одбрану велике побjеде од 30. августа прошле године.

Сматра да jе Влада Здравка Кривокапића требала да се укључи у велики интегративни проjекат региона "Отворени Балкан" и, како jе казао, покаже да прошлогодишња побjеда слиjеди интересе грађана. Међутим, како додаjе, он jе заборавио на обавезе државника и одустао од тог програма за коjи jе, како jе казао, гласала већинска Црна Гора.

- Три одговорна лидера Србиjе, Сjеверне Македониjе и Албаниjе ће у наjкраћем времену уклонити границе коjе постоjе између тих држава, а Влада Црне Горе, коjа води унутрашњу и спољну политику ове земље, наводно, не препознаjе интерес да будемо дио тог великог проjекта коjи може да препороди нашу економиjу - казао jе Мандић.

Због чега jе то тако, каже, питаjу се грађани Црне Горе?

- Очигледно jе да се Здравко Кривокапић, попут његовог претходника, посветио jедино личним и породичним интересима, властитом богаћењу и постао заштитник криминала и корупциjе коjе jе успоставио бивши режим. Та криминална хоботница jе обгрлила и његове наjближе сараднике, оне самозване експерте коjи су пристали да на њих доминантан утицаj имаjу Ђукановићеви криминални ешалони или стране службе безбjедности - казао jе Мандић.

Повjеровао jе, каже, Кривокапић да jе изнад свега, а посебно изнад Демократског фронта и коалициjе "За будућност Црне Горе" коjи су га, како додаjе, бирали за премиjера и тако му дали моћ коjу он не користи за добро народа и државе већ само против њих коjи су му дали ту моћ.

То што jе Кривокапић смиjенио Марину Jочић Мандић сматра скандалозним. То, каже, показуjе не само у каквом се стању и даље налази наше друштво, већ, како додаjе, и каквим се бизарним и мизерним, личним мотивима руководи особа коjе већ дуже вриjеме узурпира мjесто премиjера.

- Годину дана послиjе велике изборне побjеде народа, Марина Jочић, хероина некадашње опозициjе коjа jе неброjено пута са народом била на улици, протестима и другим ситуациjама, три пута хапшена и осуђивана због отпора диктатури и безакоњу, брутално jе смиjењена без икаквог образложења.

Док jе она дизала слободарски глас истине, на исти начин као данас, Здравко Кривокапић jе носио букете ружа своjоj шефици Радмили Воjводић, ректору УЦГ, замjераjући демонстрантима што блокираjу булеваре до бољих цвjећара. Рационалног и аргументованог образложења, наравно, не може ни бити, jер иза Марине Jочић стоjе резултати о увођењу реда, рада и остваривања напретка у Националним парковима. А то што образложења нема, jасно говори о каквом се самовољном акту и злоупотреби функциjе премиjера ради. Премиjер jе као jавна личност коjа обавља, а у његовом случаjу узурпира, функциjу дужан да трпи критике коjе почиваjу на истини, а не да се због њих иживљава над људима - казао jе Мандић.

Пита "да ли jе Марина Jочић рекла нешто што ниjе истина? Да ли jе Здравко Кривокапић, свега неколико дана након изборне побjеде пошао са букетом цвиjећа код тадашње предсjеднице СДП-а, са намjером да прода велики изборни триjумф народа? Да ли jе ишао на стан код Ивице Станковића да тражи да лидери ДФ-а буду осуђени? Да ли jе своjе наjближе сараднике слао да утичу на Апелациони суд и тужилаштво да колега Милан Кнежевић и jа будемо осуђени?"

- Jесте, и нека га срам буде због тога! Вjеруjем да ће о овоj недостоjноj и одвратноj намjери Здравка Кривокапића нешто jавно рећи и некадашњи министар правде Владимир Лепосавић и недавно смиjењени генерални секретар Владе Божо Милоњић. Такође, сада jе потпуно jасно зашто jе Кривокапић у изборноj ноћи од народа тражио да не слави побjеду и не скандира против бившег режима. Данас, годину дана касниjе, све jе jасно: Драгињи Вуксановић и СДП-у цвиjеће, а Марини Jочић отказ. То jе слика и прилика Здравка Кривокапића и његове издаjе - казао jе Мандић.

Све што jе рекла Марина Jочић, каже Мандић, мисле и говоре сви из НСД и ДФ након наjновиjих сазнања коjе jе обjелоданио посланик Рашко Коњевић.

- Не може се наћи другачиjа риjеч за оно што jе урадио Здравко Кривокапић, нема бољег описа за издаjу и подаништво коjе jе показао након велике народне побjеде 30. августа - казао jе Мандић.

Он се придружио апелу Марине Jочић коjи jе упутила СПЦ.

- Да се огласи поводом оваквих сазнања везаних за нељудске радње Здравка Кривокапића, а коjе су претходиле свим нашим касниjим неспоразумима и jавним полемикама. Да ли jе овакав његов вjероломни поступак у складу са вриjедностима и учењем наше Свете цркве? Краjње jе вриjеме да се изађе из агониjе у коjу jе оваj човjек заробио комплетан демократски процес у Црноj Гори, а ми, поштовани чланови и симпатизери НСД и ДФ, морамо баш сада повести наjснажниjу борбу за одбрану велике побjеде од 30. августа прошле године - закључио jе Мандић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 09:39