Панел о европском путу Црне Горе / - фото: Ивона Дробњак
29/06/2021 u 13:56 h
Ivona Drobnjak, Blaženka GolubovićIvona Drobnjak, Blaženka Golubović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Марковић: Кажу да ћемо ућу у ЕУ до 2024, а не могу за шест мјесеци наћи шефове за поглавља 23 и 24

Одувиjек постоjи тежња да се контролишу медиjи. Ми jесмо седма сила ако радимо како треба, ако не, онда jе сервис у интересу поjединаца, казала је Кадија

Посланик Душко Марковић говорио је на првом панелу „Регионална и национална перспектива чланства у Европскоj униjи у контексту нове методологиjе”, који се организуjе у оквиру конференциjе „Девет година црногорских преговора са ЕУ”.

Марковић је казао да се преговори са ЕУ у вриjеме када су они (ДПС) били на власти окончани jедним документом, завршен jе са акцентима из те дискусиjе, са препорукама из неколико области.

- Jедна од посебних тема нам jе била и реформа изборног законодавства. Покренут jе литиjашки процес коjи jе преусмjерио пажњу на друге теме. Улазак у ЕУ jе неопходан, како онда када сам jа био премиjер, тако и данас - казао jе Марковић.

Истиче да имамо разлога да не будемо незадовољни, иако jе jасно да смо могли више.

- Питање jе када ћемо бити чланица ЕУ, а не да ли ћемо. Jа лично бих волио да уђемо у ЕУ до 2024. године. Отворио бих шампањац на републичком тргу да тада уђемо, али мислим да ниjе реално да се то деси. Неко ко каже да ћемо ући у ЕУ до 2024. године не зна много о процесу прикључивања. Они не могу за шест мjесеци да нађу шефове за поглавља 23 и 24 - казао је бивши премијер.

Новинарка и бивша генерална директорка РТЦГ Андријана Кадиjа истакла је да нема слободног друштва без слободе медиjа.

- Одувиjек постоjи тежња да се контролишу медиjи. Ми jесмо седма сила ако радимо како треба, ако не, онда jе сервис у интересу поjединаца. Jавни сервис не ради годинама у интересу jавности. Не дозволимо да се нова власт креће по истом трагу старе. Само су риjетки новинари за коjе могу да кажем да сам поносна на њих када одгледам емисиjу - казала је Кадија.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 11:33