Владимир Мартиновић / - приватна архива/Демократе
23/12/2021 u 11:55 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мартиновић: Демократе спремне да потпишу Меморандум ако се дода да нема сарадње са ДПС-ом

Он је навео да Демократе нису директно биле упознате са тим да ће бити потписан Меморандум о сарадњи

Потпредсједник и посланик Демократа Владимир Мартиновић казао је, у емисији „У жижи“ на Адриа Телевизији, да су Демократе спремне да потпишу Меморандум о сарадњи, који су подржали СНП, Грађански покрет УРА и мањинске странке, уколико се дода одредба да потписници тог документа неће правити било коју врсту сарадње или пактирања са Демократском партијом социјалиста.

 - Многи су се питали зашто Демократе нису потписале тај меморандум. Под број један – нама тај документ нико није нудио. Број два - поручујем онима који су потписници тог меморандума да Демократска Црна Гора апсолутно нема никакав проблем са оним што је садржај тог документа и да смо ми, у сваком моменту, спремни да га потпишемо под условом да се дода одредба која гласи: да потписници тог меморандума неће правити било какве врсте сарадње и коалирања са Демократском партијом социјалиста, коју смо смијенили заједно са грађанима, односно грађани заједно са нама мукотрпно 30. августа прошле године - истакао је Мартиновић.

По његовим ријечима, у питању је фер понуда Демократа.

 - Уколико меморандум може да садржи ту одредбу да нећемо ни политички, ни нестраначки, ни мањински сарађивати са ДПС-ом, онда Демократе немају никакав проблем да га потпишу. Мислим да је то заиста поштено што се тиче Демократске Црне Горе - казао је Мартиновић.

Он је навео да Демократе нису директно биле упознате са тим да ће бити потписан Меморандум о сарадњи.

 - Свака иницијатива и свако потписивање меморандума је у потпуности легитимно. С друге стране, уколико тај меморандум има за циљ евентуално, кажем, евентуално, рушење изборне воље грађана од 30. августа и рушење ове Владе, односно стварање пакта са ДПС-ом у виду нестраначке, политичке, мањинске или било какве друге Владе - онда је то класична издаја, односно издаја епских размјера какву ЦГ не памти - рекао је Мартиновић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. maj 2024 23:30