Владимир Мартиновић / - Скупштина
08/02/2022 u 13:42 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Мартиновић: Протести неће стати, функционери Демократа биће сјутра са грађанима испред Храма

- Грађани на друштвеним мрежама и на разноразне друге начине исказују незадовољство неправдом. Очекујемо да ће мирним протестима присуствовати велики број грађана - рекао је он

Окупљање због прекрајања изборне воље грађана биће одржано сјутра у Подгорици, казао је посланик Демократске Црне Горе Владимир Мартиновић, наводећи да очекују присуство великог броја грађана..

 

Мартиновић је рекао да протест почиње у 18 сати, код Храма Христовог васкрсења.

Како је навео, у понедјељак се догодило оно на шта су Демократе у претходном периоду упозоравале.

 - Дошло је до прекрајања изборне воље грађана од коалиције Црно на бијело, која твори нову већину са Демократском партијом социјалиста (ДПС)  - казао је Мартиновић агенцији Мина.

Према његовим ријечима, тај чин је супротан Уставу, изборној вољи и свим демократским принципима.

 - Као што смо најавили, сјутра у 18 сати ћемо се окупити код Храма, гдје ћемо мирно и достојанствено изразити наше демократско и Уставом загарантовано право да, заједно са грађанима, изразимо незадовољство - рекао је Мартиновић.

Он је казао да грађани осјећају велику неправду и велико незадовољство због, како је навео, издаје која је печатирана смјеном Бечића.

 - Грађани на друштвеним мрежама и на разноразне друге начине исказују незадовољство неправдом. Очекујемо да ће мирним протестима присуствовати велики број грађана -  рекао је Мартиновић.

На питање да ли очекују присуство осталих политичких актера, он је казао да је на њима да одлуче како ће се односити према актуелној ситуацији.

 - Како ће се други актери односити, то је њихово легитимно право. Оно што је у овом тренутку извјесно јесте да ће функционери Демократа бити у 18 сати испред Храма са грађанима -  рекао је Мартиновић.

Он је казао да се протести неће зауставити сјутра јер, како је истакао, у тој партији очекују да заједно са грађанима спријече "издају њиховог повјерења".

- Стога сам сигуран сам да протести сјутра неће стати -  додао је Мартиновић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 08:56