Небојша Медојевић / - PC
04/01/2022 u 10:12 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Медојевић: Срећна нова 1948. година, ова влада је континуитет једноумља и комунистичке диктатуре

Медојевић је истакао да оно што се некада звало комунизам, сад се зове грађанизам

Већ годину дана живимо вријеме владавине шачице појединаца који су себе прогласили “вишом класом” која треба да влада земљом, поручио је лидер Покрета за промјене Небојша Медојевић.

 - Ова шачица “одабраних” међу којима су , осим послушника Сороша и глобалне државе и неки представници наше Цркве, су јавно демонстрирали да презиру демократију, изборе и вољу грађана и да Владу никако не треба формирати на основу воље народа на изборима. Владу треба формирати на основу воље ове шацице појединаца који заступају нечије приватне или групне интересе - навео је он.

Медојевић је истакао да се најцрњи комунизам вратио у Црну Гору, поред презира избора и вишестраначке демократије, најбоље говори и повратак омиљеног комунистичког механизма - морално политичке подобности!

 - Сада постоји нека нова Коминтерна, коју воде најбогатије породице на свијету који себе називају БОГОВИ НОВЦА (Морган, Рокфелер, Ротшилд, Сорош…) којима су се сада придружили и власници највећих технолошких компанија (Фацебоок, Тwиттер…). Нова Коминтерна преко својих агената у земљама шири ново једноумље и ко не прихвата њихове “вриједности”, тај се искључује из друштвеног живота. Ако сте суверениста и желите да се народ пита, ако сте патриота и желите да увијек браните интересе свог народа и своје државе, ако сте традиционалиста и поштујете своју прошлост и своје претке, ако сте православац и хришћанин и вјерујете у само једног Бога Исуса Христа, ако сте демократа и вјерујете у вољу свог народа, ако сте легалиста и вјерујете да су сви грађани једнаки пред уставом и законима, онда сте ви “пећински националисти”, “екстремни десничари”, “ретроградни политичари” и бићете изоловани - нагласио је он.

Медојевић је истакао да се то некада звало комунизам, сад се зове грађанизам.

- Тако смо поново као 1945, године добили Владу у који су већина ускочили из “шу ме”. Министре за које нико никад није ни чуо ни гласао. Владу иза које стоје 5,5% гласова. Уз снажну помоћ дјелова Цркве установили смо поново комунистичко правило политичке подобности. Црна Гора је једина од посткомунистичких земаља која још увијек није осудила комунистичке злочине над цивилима у другом свјетском рату, комунистички геноцид над цивилима некомунистима после 09.05.1945 године, није рехабилитовала жртве комунистичког терора и која је поново подигла тотем комунистичком диктатору и зликовцу Јосипу Брозу - навео је он.

Медојевић тврди да је ова Влада је континуитет једноумља и комунистичке диктатуре.

 - ДФ као демократска, слободарска, реформска, суверенистичка, патриотска, традиционалистичка, помиритељска и дисидентска политичка организација је била политички неподобна. ДФ се залаже за тоталну и радикалну демонтажу тоталитарног комунистичко-мафијашког система. Желимо да Црна Гора буде слободна, суверена, демократска, правна држава са економијом која функционише нормално. За нове комунисте ми смо опасност. Они желе да сачувају систем гдје једна шачица појединаца влада земљом без избора и демократије. Тоталитарно, насиљем и пропагандом - нагласио је он.

Према његовим ријечима, програм “Европа сад” је класични неокомунистички покушај интервенције државе на тржишту рада.

 - Држава није та која утврђује цијене и одређује побједнике и губитнике на тржишту. Држава је та која спречава монополе и регулише деформације на тржишту. Идеја да Влада сама редистрибуира велике дјелове буџетских прихода одређеним категоријама становништва или интересним групама и појединцима и да елиминише тржиште је класично комунистичка. Министар најбоље зна које су цијене и шта је понуда и тражња. Социјална демагогија и јефтина пропаганда су достигле свој процват у комунистичкој ери. Држава умјесто тржишта. Лични ауторитети умјесто институција. Централни комитет умјесто народа. Политичка коректност умјесто слободе изражавања и избора - поручио је Медојевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

06. maj 2024 16:14