/ - Саша Мијовић
18/11/2021 u 17:36 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мијовић: Демократе раде све што је у супротности са демократским вриједностима

Овакво понашање, како је истакао, разоткрива њихов недемократски карактер

ГП “Нова Љевица” осуђује говор мржње Радомира Радоњића, али сматра да је то крајње лицемјерно када оваква изјава долази од лидера партије која тај исти говор шири и подстиче.

- Демократе у континуитету, већ дуже вријеме, и то са позиције власти, раде све оно што је у супротности са демократским, европским и цивилизацијским вриједностима, за које се декларативно залажу. Гуше јавну ријеч, подржавају клерикализам, етикетирају, таргетирају, цртају мете активистима цивилног сектора и независник интелектуалцима, а све због другачијег мишљења који није у сагласју са њиховим јавним дискурсом- навео је Саша Мијовић, предсједник "Нове Љевице".

Како је навео, поред осталог, напади и оптужбе Демократа су се наставиле, "само су се мијењале мете, напад на угледног историчара Миливоја Бешлина, књижевника Андреја Николаидиса, а последњи у низу је Златко Вујовић, угледни и у свијету признати цивилни активиста, рекавши за њега да је “лажни НВО активиста, а стварни функционер ДПС-а", навео је Мијовић.

Овакво понашање, како је истакао, разоткрива њихов "недемократски карактер који има одлике тоталирализма, што је веома опасно и због чега сви друштвени чиниоци имају обавезу да ово спријече у самом настанку".

- Зато, позивамо академску заједницу, политичке партије, цивилни сектор, независне интелектуалце, амбасаде у Црној Гори да пошаљу јасну поруку да је овакво понашање неприхватљиво и да било ко ко дјелује на овај начин не може бити њихов партнер на путу у ЕУ- сматра он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 07:47