Предсједник ГП ”Нова љевица” Саша Мијовић / - фото: ГП "Нова љевица"
20/05/2021 u 17:37 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мијовић: Не поништавати Црну Гору, него радити на помирењу

Све партиjе и групе коjе су дио владаjућих коалициjа, а коjе све скупа имаjу одговорност да управљаjу Црном Гором, позивамо да видjивиjе него до сада покажемо приврженост слободном и отвореном друштву, казао је Мијовић

Грађански покрет (ГП) “Нова љевица” грађанима и грађанкама Црне Горе и црногорскоj диjаспори честита Дан независности. Обнова независности jе постала историjска и развоjна прилика да за напредак и квалитет управљања земљом више не постоjе било какви изговори него будућност искључиво зависи од нас самих, казао је предсједник ГП “Нова љевица” Саша Мијовић.

– Петнаест година од обнове независности карактеришу нарушени међуетнички и међувjерски односи а непотребно се нарушава секуларни карактер друштва и државе. Тренутак jе да здраве и демократске снаге покажу на дjелу већу приврженост поштовању и одбрани темељних уставних вриjедности и подстакну даљи развоj грађанске, мултикултуралне, вjерски толерантне и антифашистичке Црне Горе – истакао је он.

ГП “Нова Љевица”, коjа jе дио нових демократских власти, jасно опомиње и позива све политичке и друштвене субjекте да поштуjу Устав и законе Црне Горе, њен суверенитет и неспорну хиљадугодишњу државну традициjу. 

Када смо заступали промjене а грађани и грађанке нас у томе подржали, jасно смо говорили да у Црноj Гори има довољно мjеста за све, без озбира на било коjу различитост. Вриjеме jе да то докажемо реториком и нашим конкретним дjелима.

Зато, ГП “Нова љевица” указуjе да се увиjек, без изузетка, принципиjелно и неселективно, без одлагања, мора одлучно реаговати, зауставити и сприjечити свака активност коjа удара на њене државне и грађанске темеље.

ГП “Нова љевица”, поводом наjвећег празника модерне Црне Горе, неће пристати нити дозволити да се обесмишљава борба и жртва оних коjи су и животе положили за опстанак, право, част и слободу Црне Горе.

– Све партиjе и групе коjе су дио владаjућих коалициjа, а коjе све скупа имаjу одговорност да управљаjу Црном Гором, позивамо да видjивиjе него до сада покажемо приврженост слободном и отвореном друштву, социjалноj правди, хуманизму, jеднакости, солидарности и поштовању људских права сваког поjединца – истакао је Мијовић.

Мијовић је поручио да је ГП “Нова љевица”  спремна и отворена да активно доприноси нужном помирењу и међусобном признавању и прихватању, са комплетним идентитетом и самобитношћу, свих оних коjи се у Црноj Гори изjашњаваjу као Црногорци или као Срби као и за инклузиjу мањинских народа. Постало jе очигледно да jе то претпоставка мира и просперитета државе Црне Горе. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 06:11