/ - фото: Николић Драган
20/10/2021 u 13:28 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мијовић: Власт је успјела да уништи све што је постигнуто на путу ка ЕУ

Умјесто извјештаја о напретку, имамо извјештај о назадовању, истакао је Мијовић

Предсједник ГП “Нова љевица ”Саша Мијовић саопштио је да никада од почетка преговора о приступању у ЕУ  Црна Гора није имала гори извјештај.

- То само по себи показује да ова власт није дорасла ономе за шта су јој грађани дали повјерење 30. августа прошле године. Овакав извјештај је и својеврсна потврда онога што сваки грађанин Црне Горе и сам види. Ова власт је за годину дана успјела да уништи све оно што је претходних година постигнуто на путу ка ЕУ- истакао је Мијовић.

Како је навое, такође је очигледно да "ћемо са овом влашћу сваким даном бити све даље од Европе. Можемо само да замислимо да сто би се десило да ова власт издржи пун мандат". 

- Због свега наведеног више је ного очигледна потреба за формирањем прелазне владе у циљу организовања ванредних парламентарних избора, након којих, надамо се да би нека нова већина посвећено кренула у испуњавање свих поглавља и остваривања конацног циља, уласка у ЕУ- поручује Мијовић.

Сматра да "због оваквог катасртрофалног извјештаја, а и става и изјава Габријела Ескобара, америчког изасланика за Западни Балкан, нужно се намеће потреба за удруживањем проевропских и суверенистичких партија покрета, група градјана и појединаца у одбрани Црне Горе и њеног европског и евроатланског пута".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 06:43