/ JAKOV MILATOVIC - LAZAR RUZIC
17/07/2024 u 10:57 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Milatović sjutra na Samitu Evropske političke zajednice

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović učestvovaće sjutra na Samitu Evropske političke zajednice koji će se održati u palati Blenhaim, rodnoj kući Vinstona Čerčila, pored Londona.

Samit će, kako stoji u najavi dostavljenoj iz kabineta Predsjednika, okupiti oko 50 evropskih lidera koji će razgovarati o najvažnijim izazovima sa kojima se Evropa danas suočava- od rata u Ukrajini, do ilegalnih migracija i bezbjednosne saradnje.

Milatović će zajedno sa predsjednikom Evropskog savjeta Šarlom Mišelom, biti kopredsjedavajući okruglog stola “Odbrana i osiguravanje demokratije”.

- Takođe, predsjednik države će tokom Samita imati i niz bilateralnih sastanaka sa brojnim evropskim liderima, a prisustvovaće i prijemu koji organizuje njegovo kraljevsko veličanstvo, Kralj Čarls III.  Prvi put, samitu EPZ će prisustvovati i predstavnici NATO-a, Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju i Savjeta Evrope, “čime se demonstrira važnost jedinstva kao odgovor na sukobe i nestabilnosti unutar i blizu evropskih granica, koji podjednako utiču na interese Velike Britanije i evropskog kontinenta”, kaže se u najavi.

Podsjećamo, Milatović do sada je učestvovao na sastancima Evropske političke zajednice u Kišinjevu i Granadi.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
08. septembar 2024 02:29