Ранко Милић / - фото: ДНП
23/11/2021 u 13:40 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Милић: Секретаријат за финансије не реагује на захтјеве ДНП о СПИ

Имајући у виду да је законски временски оквир за одговор на наведени захтјев 15 дана од дана подношења захтјева, дужни смо закључити како се ради о очитом кршењу закона, казао је Милић

Демократска народна партија Црне Горе овим путем обавјештава јавност о скандалозном ћутању управе Секретаријата за финансије Главног Града, а по захтјеву за слободан приступ информацијама предсједника Савјета младих ДНПЦГ Немање Баошића, саопштио је одборник ДНП-а у Скупштини Главног града Ранко Милић.

Имајући у виду да је законски временски оквир за одговор на наведени захтјев 15 дана од дана подношења захтјева, дужни смо закључити како се ради о очитом кршењу закона, те нагласити како је услијед наведеног Баошић дана 23.11.2021.године Секретаријату за финансије Главног града поднио жалбу услијед ћутања управе, додао је Милић.

image

Захтјев, документ

- фото: ДНП

- Са аспекта одборничке функције коју обављам у Скупштини Главног града дужан сам обавијестити јавност о флагрантном примјеру кршења законских норми, и то од стране оних који би требали бити примјер грађанима Подгорице. Умјесто наведеног суштински ради се о још једној у низу злоупотреба Главног града, односно градоначелника Вуковића који очито не жели да тражене информације угледају свјетлост дана, те да грађани Подгорице својим очима виде како и на шта се троши њихов новац - казао је он. 

Овим путем желим да пошаљем поруку да ће Демократска народна партија Црне Горе истрајати у намјери да у складу са Законом о слободном приступу информацијама управа Главног Града достави тражена документа, а која ћемо потом подијелити са грађанима Подгорице и остатка Црне Горе као неопходан вид транспарентности којој апсолутно тежимо, односно да ћемо остати посвећени раскринкавању свих злоупотреба службеног положаја које су и дан данас нажалост реалност нашег града. Дубоко увјерен не још задуго, закључио је Милић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

03. maj 2024 15:17