Andrej Milović / - PRINTSCREEN/SKUPšTINA CRNE GORE/YOUTUBE
06/06/2024 u 21:52 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Milović: Prihvaćeni amandman ni na koji način nije ugrozio niti kvalitet teksta zakona, niti dobijanje IBAR

Nakon odluke Vlade da se predlagač pravosudnih zakona opozove jer se oglušio o uputstvo koje je predviđalo da se amandmani na IBAR zakone ne mogu prihvatiti bez saglasnosti Vlade, oglasio se Andrej Milović.

Milović je reagovanje objavio na društvenoj mreži X kako bi razjasnio situaciju.

- Kao resorni ministar, želim naglasiti da nisam dobio specifično uputstvo od Vlade da se ne smiju prihvatiti amandmani koji ispravljaju tehničku grešku u tekstu zakona. Iz medija sam juče saznao za uputstvo koje se odnosi generalno na neprihvatanje amandmana bez saglasnosti Vlade, ali ne i da to važi za one koji ispravljaju tehničke greške - napisao je Milović.

- U konkretnom slučaju, prihvatio sam amandman, a potom i svi poslanici, koji je ispravljao tehničku grešku u tekstu zakona jer sam bio uvjeren da takve ispravke ne potpadaju pod uputstvo koje se odnosi na sadržinske amandmane koji bi mijenjali ili dopunjavali suštinu napisanog - istakao je Milović.

Kao najvažnije, kako je napisao, prihvaćeni amandman ni na koji način nije ugrozio niti kvalitet teksta zakona, niti dobijanje IBAR jer su oba rješenja dobila zeleno svijetlo od strane EK, pa je samo tehnički ispravljeno da isto piše u oba zakona. A sve ostalo oko ove situacije će se brzo razjasniti u danima pred nama.

Umjesto Milovića zakone u Skupštini brani Koprivica

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
28. septembar 2024 15:18