/ Борис Мугоша
11/08/2021 u 11:39 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мугоша: Неопходан диjалог и широка подршка именовању чланова Тужилачког савjета

Све више блиjеди неутемељена прича о позитивном мишљењу ВК на измjене Закона о државном тужилаштву, на чиjе мањкавости смо добронамjерно указивали, истакао је Мугоша

Посланик Социjалдемократа Борис Мугоша и члан скупштинског Одбора за политички систем, правосуђе и управу истакао jе да jе, везано за избор чланова Тужилачког савjета, из Венециjанске комисиjе упућена jош jедна у низу jасних сугестиjа (опомена) коjе стижу са изузетно важних међународних адреса и jасна порука оним партиjама коjе суштински а не декларативно желе улазак ЦГ у ЕУ.

Она се односи на пожељан избор угледних правника у савјету квалификованом а не простом већином (само гласовима посланика већине).

- Све више блиjеди неутемељена прича о позитивном мишљењу ВК на измjене Закона о државном тужилаштву, на чиjе мањкавости смо добронамjерно указивали. Зато сам више пута сугерисао да jе неопходан конструктиван диjалог како би се осигурала широка подршка именовању чланова Тужилачког савjета”, истакао jе посланик Мугоша.

Наводи да квалитетан договор треба да буде посљедица конструктивног диjалога а не партиjске трговине.

- Већи степен сагласности око избора чланова Тужилачког савjета jе веома важан због неопходног диjалога око избора ВДТ-а, чланова Судског савjета, судиjа Уставног суда и реформе изборног законодавства - напомиње посланик СД-а.

Мугоша истиче да jе вриjеме да актери на политичкоj сцени коначно схвате да европске интеграциjе подразумиjеваjу системски а не популистички и површан приступ.

- Политичари, партиjе, парламентарне већине и мањине су пролазне, институциjе су много важниjе и морамо jачати њихову независност - закључуjе посланик СД.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 13:44