Мојковац центар / - Никола Зиндовић
03/12/2021 u 15:05 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"Не дамо Мојковац": Трагична политичка збиља ДПС-а се очитава у пријетњама

- Било би исправније да сте листу умјесто „Мојковац-наша кућа“ назвали „Мило Ђукановић – наша кућа“ . Мојковац није ваша прћија, а кућу сте одавно покрали - наглашавају они

Трагична политичка збиља ДПС-а се очитава, по правилу, у пријетњама. И одобравању тих пријетњи. Дан након што је диктатор отишао из Мојковца почео је да пада снијег, а „не пада снијег да покрије бријег, већ да  свака звијер покаже свој траг“, поручује група грађана "Не дамо Мојковац".

Они су реаговали након што је предсједник Црне Горе Мило Ђукановић поручио Влади да се иед у ћошак док је не смијене.

 - На истој страни имамо Предсједника државе који заповједнички диже прст са стиснутом песницом приликом  обрацања  чиме  покушава  да  градјане  стави  у  позицију  инфериороности.  Како  хијерархијски,  тако  и  интелектуално. И да пошаље поруку да право на мишљење немају. Само право на послушност. Галами и пријети користећи давно забрањене педагошке методе и рецидиве прошлости. На све се то г. Ранко Мишнић,  још два дана предсједник Општине и Предраг Смоловић, носилац изборне листе смију и здушно аплаудирају - наводе они.

Како истичу, елементарна култура би била да се томе не аплаудира, а Ђукановић је требао прије оног наступа онако  непедагошки да подвикне и  носиоцу листе и предсједнику Општине да боље уче и заврше регуларне факултете. 

 - Носилац листе ДПС-а је први предузетник у граду по питању трговине дипломама. И обезбиједио их је, истина,  за добар дио што локалне што државне управе.  Исто тако, било би лијепо да је подвикнуо прије него је иста та  Општина на челу са Мишнићем одабрала директорицу Центра за културу (ЦЗК) супротно 46. Члану Закона о  култури у ком се каже : „Јавном установом руководи директор. Јавном установом у области културно- умјетничког стваралаштва руководе умјетнички директор и пословни директор. Изузето од става 2 овог члана,  именовање умјетничког директора није обавезно, ако је  пословни директор умјетник високе репутације  или  стручњак у култури високе репутације - напомињу они.

Како истичу Јокић је наставница биологије и хемије која је паралелно  са вршењем мандата директорице ЦЗК и огромним оптерећењем који тај посао носи успјела да постане дипломирана комуниколошкиња. 

 - О инферирорности изборне листе и очигледном одобравању става Ђукановића говори и изјава носиоца листе  Смоловића, у представљању локалних изборних листа, на парламентарном каналу „Није моје да мислим“. Наравно, Ђукановиц мисли за све вас и ви немате потребу да мислите. Не бавимо се семиотичким правилима но,након одобравања које недвосмилено пружате Ђукановићу, било би исправније да сте листу умјесто „Мојковац-наша кућа“ назвали „Мило Ђукановић – наша кућа“ . Мојковац није ваша прћија, а кућу сте одавно покрали. Онај „рат за Мојковац“ који ваш идеолог  помиње се не дешава, већ се у недјељу дешава слобода - закључују из ГГ "Не дамо Мојковац",

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 14:40