Милош Николић / - архива
29/04/2022 u 10:44 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Николић: ДПС дио власти, испунићемо обећано

Уколико оно што је потписано, а тиче се приоритета рада владе, спољно-политичке оријентације државе Црне Горе и других питања, не буде испоштовано до краја, то ће свакако значити неку редефиницију односа, казао је Николић

Портпарол ДПС-а Милош Николић саопштио је да та партија представља дио власти, те да ће Црну Гору усмјерити ка њеној европској будућности.

Николић је саопштио да је та партија испунила оно што је обећала још 30. августа 2020. године, када су, како је подсјетио, мирно и демократски предали власт, да неће проћи много времена прије него што опет заузму мјесто које, како је то рекао, им припада у дијелу одговорности за вршење власти и усмјеравања Црне Горе ка њеној даљој будућности.

- Дефиниција власти је да власт чине они који дају већину у Скупштини Црне Горе односно влади, а у овом случају ДПС даје већину Влади Црне Горе. И друго, чини ми се да у неком конкретном смислу у практичној равни парламентарна већина у једној држави чини власт. Дакле, подсјећам да је од данашњег дана, што је фактички започето избором нове предсједнице Скупштине, ДПС дио нове парламентарне већине, па можда грађани и закључе сами, да ли ако сте дио парламентарне већине, сте дио и власти - поручио је Николић за Еуроњуз.

Говорећи о чињеници да се ДПС у новој већини налази заједно са СНП-ом, он истиче да ће се заједничким дијалогом и пристојом комуникацијом добро радити посао вођења државе.

- У политици је најбоље судити према дјелима, а не према ријечима. Од дјела имамо споразум који су потписали лидери странака, дакле и господин Ђукановић и господин Јоковић, а он штити оно што су национални и државни интереси Црне Горе. Вјерујем да уколико се то дјело буде спроводило у пракси, нећемо имати никаквих проблема у функционисању. Са друге стране, уколико оно што је потписано, а тиче се приоритета рада владе, спољно-политичке оријентације државе Црне Горе и других питања, не буде испоштовано до краја, то ће свакако значити неку редефиницију односа. Сада је рано говорити о томе и треба дати вријеме. Вјерујем да ће, уколико заједно сви будемо на висини задатка, тај однос бити одржив" - закључио је Николић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. maj 2024 06:47