Милош Николић / - р д
04/10/2021 u 21:14 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Николић: Кривокапић да обjасни драстичан раст прихода и профита његових апотека, па тек онда да поставља питања

Кривокапићу, срамно jе пред црногорском jавношћу упирати прстом у другог а бестидно прећуткивати броjна питања и афере коjе се прожимаjу и коjе Вас прате од дана када сте се поjавили на политичкоj сцени, казао је Николић

Тачно мjесец дана од када су покушали да запале Црну Гору, измишљаjући молотовљев коктел како би имали алиби за хемиjски рат против сопствених грађана, група политичких маргиналаца на државним jаслама покушава да бесмисленим саопштењима скрене пажњу jавности са сопствене одговорности, казао jе Милош Николић, портпарол ДПС-а и посланик у Скупштини Црне Горе.

image

фото: ДПС

- фото: ДПС

Ипак, истиче, грађанима Црне Горе се не може манипулисати испразним фразама коjе немаjу утемељење у доказима и чињеницама.

 – Па jе фабрикованим аферама немогуће сакрити преко 800 испаљених боjних отрова и гумених метака коjи су испаљени под командом премиjера 5. септембра на Цетињу на голоруке грађане коjи су користили своjе Уставом гарантовано право – додаjе Николић. 

image

фото: ДПС

- фото: ДПС

Посланик ДПС-а каже да ће за ту прекомjерну употребу силе премиjер и чланови Владе одговарати пред надлежним органима, а до тада, како додаjе, позива премиjера да jавности одговори на сљедећа питања.

 – Премиjеру Кривокапићу,

– Поjасните пословање Вашег ланца апотека  –Холос” коjе криjете од момента кад сте постали предсjедник Владе.

– Обjасните драстичан раст пословања Ваших апотека, коjе су по званичном завршном рачуну прошле године оствариле укупни приход од 56 одсто виши него годину раниjе када ниjесте били премиjер.

– Обjасните податак, такође из завршног рачуна Ваше фирме, по коjем jе 2020. године остварени нето приход већи за чак 76 одсто у односу на годину раниjе када ниjесте били премиjер.

– Обjасните зашто сте управљачку структуру Института за љекове и медицинска средства упреподобили бизнису Ваше породице.

– Обjасните како сте прекршили уговор за стан коjи сте добили од Универзитета и годинама га издавали, а ниjесте ни приjављивали те приходе иако сте на то били обавезни.

– Такође премиjеру, обjасните и одговорите на оптужбе садашњих и доскорашњих посланика парламентарне већине, чиjу подршку уживате и захваљући коjима сте jош увиjек на функциjи, да сте шверцер цигарета – наводи Николић.

image

фото: ДПС

- фото: ДПС

Николић позива премиjера да прво одговори на ова питања, и риjеши, како каже, афере коjе се тичу  –ваших фирми и сумњивог пословања како бисте добили легитимитет да постављате питања о било чиjем другом пословању и раду”.

 –И на краjу, господине Кривокапићу, срамно jе пред црногорском jавношћу упирати прстом у другог а бестидно прећуткивати броjна питања и афере коjе се прожимаjу и коjе Вас прате од дана када сте се поjавили на политичкоj сцени. Ви сте премиjер, коjи jе прогутао и ћутке прихватио све увреде и понижења од стране представника ДФ, а са коjима jе сада зарад jош мало своjе мизерне владавине спреман пихватити да му чине и Владу. Све то може само бескрупулозан и неморалан, а не вjеруjући и честит човjек за каквог сте се некада продавали – закључио jе Николић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 14:53