Саша Мијовић / - ГП Нова љевица
04/12/2021 u 00:06 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Нова љевица тужила Демократе

Након што су преварили грађане, некадашње коалиционе партнере, потписивањем споразума са Демократским фронтом, Демократе су изиграле, изгубиле повjерење и наклоност неких од наjутицаjниjих европских држава, казао је лидер ове партије Саша Мијовић

Након што су преварили грађане, некадашње коалиционе партнере, потписивањем споразума са Демократским фронтом, Демократе су изиграле, изгубиле повjерење и наклоност неких од наjутицаjниjих европских држава, наводи Саша Мијовић, лидер Нове љевице.

–  Иако се представљаjу као грађанска и демократска партиjа, истина jе потпуно супротна. То jе партиjа коjа има све одлике тоалитарног карактера чиjи чланови шире шовинизам и националну и вjерску нетрпељивост. „Демократе” не само што не поштуjу усмени договор и дату риjеч, него им и писани споразуми ништа не значе. Због тога, односно због неиспуњавања уговорних обавеза, ГП Нова љевица jе против Демократске Црне Горе Основном суду у Подгорици подниjела тужбу за надокнаду штете. Разлог што су jеднострано прекинуле уговорне обавезе су изjаве на мом ФБ профилу „поводом кадровских рjешења у ресору Весне Братић приjе покушаjа заузимања заjедничког политичког ставе по овим питањима” и „обjава 18. и 19. jула 2021. године”. Тог датума сам написао: Мислим да jе дошло вриjеме да се штиклира и Братићка. И уз таj статус постављен статус од 17. jуна у коме пише: Честитам усваjање Резолуциjе о Стебреници. Честитам смjену Лепосавића. Смиjенити Лепосавића, Братићку и Вуковића. Не може се бити против геноцида и ратних злочина, а не смиjенити оне коjи негираjу геноциде, славе и величаjу злочинце – истакао је Мијовић.

Он је истакао и да саопштење од 19. јула се односило на Александра Вулина и Андриjу Мандића у коjоj је испред ГП Нова љевица осудио изjаве поменутих политичара у коjима недвосмислено има и териториjалних претензиjа према држави Црноj Гори и позвао тужилаштво да утврди да ли у изjави Мандића има елемената позива на рушење Уставом утврђеног државног поретка.

– Подсjећам, Александар Вулин jе том приликом казао да jе „Српски свет политички и државни простор” коjи треба да се оствари „апсолутно мирно, без испаљеног метка”, да „не зна колико ће времена за уjедињење свих Срба у jедну државу траjати…” и додао „Полако, нека траjе колико траjе”. Док jе Андриjа Мандић казао „Већ радимо на остварењу идеjе српског света” и да се идеjа идеjа Александра Вулина о „српском свету” допада Србима преко границе. Такође су се позвали и на саопштење од 30. августа поводом годину дана од успостављања нове власти да се показало да и од горег има горе. Вjеруjемо да су нам узели и за зло када смо у априлу 2021. године осудили изjаву одборника Демократа Тимура Тмурног коjи jе казао за Факултет за црногорски jезик и књижевност рекао „Гасите више ова го*на господо из Владе” док jе сигурни смо све кулминирало нашим подршкама и присуством патриотским скуповима на Цетињу. Овим су Демократе ускратиле мени и ГП Нова љевица да користимо своjа права из Устава Црне Горе, слободе мисли и слободе изражавања, а што jе било и загарантовано правом из Општег споразума да у потпуности задржавамо своjе политичке и програмске карактеристике – закључио је Мијовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

24. april 2024 00:58