Ана Новаковић Ђуровић / - фото; УРА
07/09/2021 u 14:44 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Новаковић-Ђуровић: Скупштина Црне Горе мора хитно изабрати нови Тужилачки савjет

Наш пут европске интеграциjе коначно jе покренут са мртве тачке, посебно резултатима у области борбе против корупциjе и организованог криминала. Да би ови резултати добили праву вриjедност, неопходне су реформе у тужилаштву, указала је она

Како позив да се наjдаље до 30. августа сазове сjедница Скупштине и изабере нови Тужилачки савjет ниjе уродио плодом, jош jедном апелуjемо на руководство Скупштине и колеге из парламентарне већине да jе краjњи тренутак за  договор у вези са овим питањем, поручила jе данас Ана Новаковић-Ђуровић, политичка директорка УРЕ.

Она jе казала да jе Тужилачки савjет основ за све даље реформе у тужилаштву и даљи процес европске интеграциjе коjи, сматра, не смиjе бити заустављен.

– Од кључне важности jе показати одлучност према остваривању резултата за поглавља 23 и 24. Наш пут европске интеграциjе коначно jе покренут са мртве тачке, посебно резултатима у области борбе против корупциjе и организованог криминала. Да би ови резултати добили праву вриjедност, неопходне су реформе у тужилаштву – указуjе Новаковић-Ђуровић.

Она закључуjе да ће УРА бити конструктиван партнер у свим договорима коjи иду у правцу прогреса ка ЕУ и формирању независних институциjа. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 05:19