Zastava Crne Gore / FOTO. Lazar Ružić
13/07/2024 u 16:46 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Obilježen Dan državnosti Crne Gore u Prištini

Ambasada Crne Gore na Kosovu organizovala je u Prištini svečanost povodom Dana državnosti Crne Gore, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP).

Iz tog Vladinog resora su rekli da je u obraćanjima na svečanosti ukazano na prijateljske odnose Crne Gore i Kosova, koje prati dinamičan politički dijalog, kao i zajedničke evropske vrijednosti i interesi koje dijele zemlje regiona.

Čestitke povodom Dana državnosti Crne Gore

Kako su kazali, istaknuta je obostrana posvećenost daljem pospješivanju bilateralne saradnje, naročito u oblastima ekonomije, turizma i kulture, kao i zajedničkim regionalnim projektima, sa ciljem daljeg razvoja međudržavnih veza i poboljšanja standarda života građana u obje države, prenosi MINA.

Iz MVP su naveli da je u Prištini, povodim Dana državnosti, organizovana i izložba radova “Vladari Crne Gore u likovnoj vizuri”, realizovana u okviru projekta Fondacije “Sveti Petar Cetinjski”.

- Prijem je okupio veliki broj predstavnika kosovskih institucija, diplomatskog kora, akademske zajednice, medija, kao i Udruženja Crnogoraca “Lovćen” i “Perper”, a svečanost je organizovana uz podršku Udruženja Crnogorca “Perper” i počasnog konzula Crne Gore na Kosovu - kaže se u saopštenju.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
06. septembar 2024 19:05