Zgrada Opstine / - BILJANA M
23/12/2021 u 13:11 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Одборници Лазовић и Кнежевић зауставили рад СО Котор

Свако даље истраjавање на оваквом начину политичких притисака и уцjена од стране два од 17 одборника jе контрапродуктивно и неће дониjети никакву корист грађанима Котора, наводи се у саопштењу

На данашњоj сjедници Скупштине Општине Котор, одборници Слободан Бобо Лазовић(ПзП) и Жељко Кнежевић(НСД) су изниjели став да неће присуствовати сjедници до рjешења процеса по жалби код Државне изборне комисиjе и Општинске изборне комисиjе. На оваj начин два од 17 одборника скупштинске већине jе опет зауставило рад СО Котор. Изниjето виђење би био легитиман политички став, да jе то заиста разлог новог боjкота, међутим сви знамо да ово ниjе разлог, посебно имаjући у виду чињеницу да jе ово питање у рукама ОИК и ДИК. Свака одлука ОИК и ДИК биће са наше стране, као и увиjек, поштована, казали су у заједниичком саопштењу предсjедник општине Котор Владимир Јокић, потпредсjедник општине Синиша Ковачевић, предсjедница СО Котор Маја Мршуља, као и одборници партиjа Демократске Црне Горе, За будућност Црне Горе и ГП УРА.​

Како jе ово већ учестала пракса боjкота истих одборника, дужни смо према jавности да се обратимо овим заjедничким саопштењем, казали су.

Општинско руководство и 15 одборника Демократске Црне Горе, коалициjе За будућност Котора и Грађанског покрет УРА-е, позиваjу два одборника владаjуће већине да прекину боjкот СО Котор и врате се редовном раду.

- Боjкот као метод коjим се покушава утицати на владаjућу већину да прихвати одређене захтjеве одборника и партиjа коjи су данас боjкотовали СО неће уродити плодом, већ ће нас напротив додатно удаљити - казали су у саопштењу.

Свако даље истраjавање на оваквом начину политичких притисака и уцjена од стране два од 17 одборника jе контрапродуктивно и неће дониjети никакву корист грађанима Котора, нити ће учинити да огромна већина одборника владаjуће већине прихвати уцjене ма од кога долазиле, додали су.

У саопштењу су позвали одборнике Лазовића и Кнежевића да дођу у СО, узму учешће у раду и да помогну да изгласају одлуке од интереса за грађане Котора.  

- Сматрамо да су нам грађани дали мандат да сви заjедно радимо у интересу града. Спремни смо да разговарамо о свему у оквиру законских оквира, али jе неприхватљиво да се служимо боjкотом и уцjенама - казали су.

То значи да не желимо да се играмо са изборном вољом Которанки и Которана већ да посвећено и одговорно водимо оваj град на начин на коjи град као што jе Котор заслужуjе, закључено је у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 04:18