Са једне од ранијих сједнице Владе / Фото: Влада
21/10/2021 u 15:14 h
Mili PrelevićMili Prelević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Одложена сједница Владе: Кривокапић није успио да окупи ни шест министара

Из Владе јавности није саопштено како је могло да се догоди да нема кворума, обзиром да има само 12 министара, потпредсједника и предсједника, па се поставља питање да ли се радио о заузетости или о Александру Дамјановићу

Данашња сједница Владе Црне Горе је одложена због недостатка кворума, па није донешена одлука о продужењу мандата вд директора Управе прихода и царина Александру Дамјановићу.

Из Владе јавности није саопштено како је могло да се догоди да нема кворума, обзиром да има само 12 министара, потпредсједника и предсједника, а за кворум је било довољно да дође макар шест министара.

Премијер Здравко Кривокапић није успио да дозове своје министре иако је према Пословнику сваки члан Владе дужан да присуствује сједници  и учествује у њеном раду.

- Само изузетно, када је члан Владе оправдано спријечен да присуствује сједници Владе, сједници присуствује његов помоћник или секретар министарства уз претходну сагласност предсједника Владе - пише у Пословнику.

Дјелује скоро немогуће да премијер Кривокапић није могао да организује сједницу која ће имати кворум, али се тако десило.

Отворено је питање да ли се ради о огромној заузетости чланова Владе или о доношењу одлуке о продужењу мандата Александру Дамјановићу?

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 02:56