/ Скупштина ЦГ илустрација
19/10/2021 u 14:32 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Одржане радионице за посланике на тему парламентарне дипломатије

Радионице је водила бивша посланица Европског парламента и пољског Сената Урсула Гацек

Посланици и службеници Скупштине су учествовали на два модула обуке на тему парламентарне дипломатије и међународних односа и европских интеграција, које су, у хибридном формату, реализоване у оквиру сарадње Скупштине Црне Горе и Мисије ОЕБС-а у Црној Гори.

- Учесници су имали прилику да се кроз предавања и активно учешће, на првом модулу, који је одржан 7. и 8. октобра, упознају са трендовима и развојем парламентарне дипломатије, улогом парламената у међународним односима и значајем учешћа у мултилатералним парламентарним тијелима и форумима. На другом модулу, који је одржан 18. и 19. октобра, посебан акценат је стављен на улогу, надлежности и праксу одбора за питања ЕУ и парламентарну дипломатију у ширем контексту сарадње са институцијама ЕУ и дипломатском мисијом у Бриселу, док је посебан сегмент радионице био посвећен примјени принципа супсидијарност- наводе у саопштењу.

Радионице је водила бивша посланица Европског парламента и пољског Сената Урсула Гацек, која има преко 30 година професионалног искуства у политици и дипломатији.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 01:51