фото: СД / - фото: СД
14/11/2021 u 16:48 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Омладина СД-а изабрала генералну секретарку и Предсједништво

Обраћајући се присутнима, предсједник СД-а, Иван Брајовић, оцијенио да сада, више него икад, долазе до изражаја његове ријечи да млади нијесу само будућност, већ и садашњост парије

Омладина Социјалдемократа Црне Горе, на конститутивној сједници Главног одбора одржаној на Цетињу, изабрала је генералну секретарку и Предсједништво.

За генералну секретарку ОСД ЦГ изабрана је Ива Миротић, дипломирана политиколошкиња, док су у састав Предсједништва ОСД ЦГ изабрани: Никола Зиројевић (предсједник ОСД ЦГ), Драго Дробњак (потпредсједник ОСД ЦГ), Алекса Прелевић (потпредсједник ОСД ЦГ), Мирза Тахировић (потпредсједник ОСД ЦГ), Ива Миротић (генерална секретарка ОСД ЦГ), Kенан Kарастановић, Минеа Османагић, Иван Вуковић, Ирина Ћеман, Љутвија-Бато Kалач, Аделиса Цановић и Ирма Мркулић.

Обраћајући се присутнима, предсједник Социјалдемократа Црне Горе, Иван Брајовић, оцијенио да сада, више него икад, долазе до изражаја његове ријечи да млади нијесу само будућност, већ и садашњост Социјалдемократа.

 - Сада, кад партија пролази кроз процес реформе и подмлађивања, сасвим јасно се види колико је омладинска организација важна за њен даљи напредак. Ја сам данас поносан што овђе видим људе који, сасвим сам увјерен, већ данас могу доносити кључне одлуке везане за функционисање партије. Поносан сам, такође, што видим и оне који су релативно скоро изашли из омладинске организације, а већ сада обављају озбиљне послове у партији - рекао је Брајовић.

Он је истакао да су млади покретач сваког друштва, па тако морају бити и главни покретач унутар Социјалдемократа Црне Горе.

 - Изненадите нас вашим идејама, помјерите нас понекад с мјеста неком вашом активношћу, да се и сами запитамо да ли неке ствари радимо на прави начин. Ја сам поносан што сам имао прилику да, кроз нашу заједничку сарадњу, будем неко од кога сте у овом послу нешто могли да научите, али сам једнако тако поносан што сам и ја од вас, за све ово вријеме, много тога научио. А ви будите увијек поносни на то што сте дио организације која се увијек досљедно борила за интересе Црне Горе и која од тога ни у будућности неће одступити ни макац. Останите такви какви јесте, чврсти и непоколебљиви, истрајни у својим ставовима и храбри да се супротставите свему ономе што пријети да наруши вриједности на којима почива модерна, грађанска Црна Гора -  поручио је Брајовић присутним омладинцима.

Посланик Социјалдемократа Борис Мугоша истакао је да се посебно лијепо и пријатно осјећа на било којем састанку или догађају Омладине Социјалдемократа.

 - Зато што осјећам посебну енергију, вољу и жељу вас, младих људи, који се не мире и не прихватају да живе у Црној Гори у каквој живимо посљедњих годину дана. Зато без устезања могу рећи да сте ви наш ослонац и да нам ви уливате снагу да се, и у Парламенту, и ван њега, боримо против оних који су ову државу вратили, не више ни тридесет, него триста година уназад. Стога вас и данас охрабрујем – не одустајте, борите се да сваку вашу идеју и замисао преточите у ђело. Јер ви јесте садашњост ове партије, њен најбољи дио, али сте истовремено свијетла будућност и Социјалдемократа, и Црне Горе -  рекао је Мугоша.

Предсједник Омладине Социјалдемократа Црне Горе, Никола Зиројевић, истакао је захвалност сваком младом Социјалдемократи који се истрајно бори за боље друштво и за Црну Гору у којој се сви осјећају комотно и сматрају је својим домом.

 - Овдје данас сједе људи који имају визију модерне, европске, грађанске Црне Горе, државе свих вјера и нација, која напредује и служи за примјер свима у региону. Ови људи су непоколебљиви борци за нашу свијетлу будућност и људи који ће, увјерен сам, својим ангажманом довести до потребних промјена у Црној Гори. Ми смо ти који морамо бити покретачка снага у борби против пошасти која је напала Црну Гору, а која се у формалним записима назива 42. Влада Црне Горе. Са људима који данас сједе овђе, са свим члановима и активистима Омладине Социјалдемократа, подржани и потпомогнути од стране наших старијих колега, увјерен сам да ћемо из те борбе изаћи као побједници - рекао је Зиројевић.

На састанку је разговарано о актуелној политичкој ситуацији и локалним изборима на Цетињу, у Мојковцу и у Петњици, гђе је изражено очекивање у одличан изборни резултат коалиције СД-ЛП на Цетињу, коалиције ДПС-СД-ЛП у Мојковцу и Социјалдемократа у Петњици, као и очекивање убједљиве побједе прогресивних политичких снага у све три општине.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 21:44