POKRET EVROPA SAD / - POKRET EVROPA SAD
13/09/2024 u 08:19 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

PES: Milatović, koji je sa DPS-om srušio većinu u Podgorici, sada neistinama priprema javnost za nastavak saradnje

Jakov Milatović, koji, pored toga što je predsjednik Crne Gore, želi da bude i predsjednik Vlade, Skupštine i gradonačelnik Podgorice, priprema teren da nastavi saradnju sa konstituentima antivladinog bloka i nakon lokalnih izbora, kazali su iz Pokreta Evropa sad.

- Saradnju koju je započeo u gradskom parlamentu Podgorice, te konstantnim sabotiranjem parlamentarne većine, pravdajući se da time štiti Ustav, nekadašnji predsjednik svih građana više i ne krije - dodaju u saopštenju.

Dok predsjednik države, kako su kazali, optužuje Spajića da je krajem 2021. godine nešto dogovarao sa Đukanovićem, sada sarađuje sa čovjekom koji je baš u to vrijeme sa Đukanovićem tajno dogovarao manjinsku vladu, uključujući njegovu i Spajićevu smjenu.

- Jasno je da Milatović, koji je sa DPS-om srušio većinu u Podgorici, sada neistinama priprema javnost za nastavak saradnje - ističu iz PES-a, naveli su.

Dok se brine za visoke cijene, nastupa u koaliciji sa Abazovićem, čija je Vlada, prema podacima Eurostata, imala najveći rast inflacije. Dok izmišlja da je Spajić predlagao saradnju sa DPS-om, Milatović, kako kažu iz PES-a, sa tom partijom pravi većinu u Podgorici.

- Dok se zalaže za transparentnost, izbjegava da komentariše dodjelu pasoša Naseru Ramaju od strane 43. Vlade. Dok se zalaže za racionalnost troškova, istovremeno zahtijeva dodatna i ogromna sredstva za potrebe rada svog kabineta, o čemu će javnost biti obaviještena.

Milatović: Na Glavnom odboru PES Spajić predlagao saradnju sa DPS

Dok se zalagao za inkluzivnost Vlade sa dvotrećinskom većinom, uključujući koaliciju Za budućnost Crne Gore i Bošnjačku stranku, sada, udružen sa antivladinom koalicijom, kritikuje taj koncept.

Dok se zalaže za povećanje plata, vraća zakone koji to omogućavaju.

Dok se u javnosti distancira od nepotizma, u pozadini kandiduje rođenu tetku na odborničku listu.

Dok Vlada dobija priznanje za rezultate od Evropske komisije, Milatović potcjenjuje Evropsku uniju tvrdnjom da nije dobro informisana o stanju u državi.

Dok sebe predstavlja borcem protiv DPS-a, istovremeno se zalaže da zajednički kadrovi Đukanovića i Abazovića ostanu na visokim pozicijama u sistemu - navode iz PES-a.

Na kraju, pozivamo Milatovića da dokumentuje sadržaj i pruži dokaze o navodnoj konverzaciji između Spajića i nekadašnjeg šefa kabineta Đukanovića, kao i da transparentno navede izvor. U suprotnom, građanima će biti jasno da je i ova priča kredibilna koliko i Milatovićevo obećanje da će biti predsjednik svih građana i da će savjetnike birati transparentno putem javnog konkursa, zaključuju u saopštenju.

Pejović: Apsolutna neistina da je Spajić predlagao saradnju sa DPS-om na Glavnom odboru

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
13. septembar 2024 08:21