Милош Конатар / - Милош Конатар
23/12/2021 u 10:14 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Поднио амандмане: Конатар тражи више новца за ИТ сектор и изградњу фискултурне сале

Конатар сматра да опредијељена сума иако већа у односу на претходну годину није довољна јер не покрива пуне капацитете и могућности

Потпредсједник УРА и посланик те партије у Скупштини Милош Конатар тражиће амандмански повећање износа за потпрограм „Иновације и технолошки развој“ у оквиру буџета за 2022. годину и то са 255.484. 32 еура колико је предвиђено на 510.964 еура.  

Он ће затражити и 300.000 еура за изградњу фискултурне сале у оквиру за ОШ “Ловћенски партизански одред” на Цетињу.

Подсјетимо, раније је најављено да ће Конатар амандмански тражити додатних 500.000 еура и за фискултурну салу у Мркојевићима у Бару.

 - ИТ сектор као најбрже растућа индустрија у Црној Гори али и као индустрија која све укупно износи око 10% црногорског извоза, представља велики капацитет за даљи развој наше државе. Зато као мјеру подстицаја даљем развоју и мјеру подстицаја младим људима да покрену сопствене бизнисе и остану да стварају у нашој држави предлажемо овај амандман”, стоји у образложењу Конатара поводом амандамана којим се тражи повећање износа за потпрограм „Иновације и технолошки развој - навео је он.

Конатар сматра да опредијељена сума иако већа у односу на претходну годину није довољна јер не покрива пуне капацитете и могућности.

 - Као мала заједница морамо научити да диверзификујемо наша улагања и препознамо ИТ сектор као будућност нашег даљег развоја. Повећањем средстава отварамо врата многима који до сада нису били у могућности да представе своје идеје али и да их активно развијају, повећавамо шансу за успјех нових генерација које ће водити ову земљу у просперитетну будућност”, додаје он у образложењу.

Амандманима Конатар тражи и средства у износу од 300.000 еура за ОШ “Ловћенски партизански одред” на Цетињу за изградњу фискултурне сале.

 - Имајући у виду да је 15. новембра 2018. године потписан „Меморандум о сарадњи у области унапређења школске инфраструктуре на територији Пријестонице Цетиње” којим је као један од приоритета предвиђена изградња ове сале, циљ овог амандмана је да дјеца која похађају ову школу коначно добију адекватан и функционалан објекат јер је ОШ „Ловћенски партизански одред” и поред тога што нема спортску салу, захваљујући ентузијазму наставника физичког васпитања, проглашена за школу са најбољим спортским резултатима на нивоу Црне Горе - стоји у образложењу амандмана.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

12. maj 2024 17:03