Jevrosima Pejović i Nađa Ljuljanić /(arhiva) / foto: nataša spajić
24/07/2024 u 21:27 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Pokret za Podgoricu: Onemogućili smo dalju saradnju PES-a i DPS-a

Iz Pokreta za Podgoricu poručili su večeras kako su ostali na osnovnim postulatima, zahvaljujući kojima je nekadašnja zajednička stranka, predvođena Jakovom Milatovićem, ostvarila najbolji izborni rezultat na podgoričkim lokalnim izborima.

- Tada smo građanima obećali otvorenu i fer lokalnu administraciju, ravnomjerni i ubrzani razvoj, meritokratiju. Kada smo se u praksi uvjerili da glomazna koaliciona vlast radi sve suprotno od obećanog, bili smo decidni da to ne tolerišemo. Naivno smo mislili da su, poput nas, sa iskrenim namjerama u politiku ušle sve dojučerašnje stranačke kolege- naglašavaju oni.

Danas su, kažu, prekinuli višemjesečnu agoniju.

- Onemogućili smo i dalju saradnju PES-a i DPS-a, koja je bila očigledna prilikom usvajanja Izvještaja o radu gradonačelnice. Vraćanjem mandata onemogućili smo nastavak njihove saradnje koja se, na prikriven način, već godinu dešavala u Glavnom gradu. Žao nam je što su se funkcioneri poput Balše Špadijera, Nikole Mićunovica i Luke Rakčevića nalazili u takoreći pat poziciji, iz razloga što su se svojski trudili da Podgorica krene putem razvoja, dok su pojedini novokomponovani funkcioneri PES-a koristili Glavni grad za zadovoljenje ličnih interesa i određenim kontroverznim poslovima sa ostacima bivšeg režima pokušali da nas vrate u stari korupcionaški sistem vladanja u Glavnom gradu"- dodali su oni.

Pokazaće narednih dana na konkretnim primjerima, dodaju, da formula PES = DPS, odnosno Milojko Spajić = Milo Đukanović postoji.

- Kada smo spoznali da taj dil postoji sadašnji članovi Pokreta za Podgoricu napustili su tadašnji PES- zaključuju oni.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. oktobar 2024 00:51