Братић / Фото: Иван Петровић Ипе
28/12/2021 u 18:31 h
Ivona DrobnjakIvona Drobnjak
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Посланици сјутра гласају о смјени Братић

Ако интерпелације буду усвојене, министри не морају бити смијењени, пише у Уставу

Посланици ће се сјутра изјашњавати о захтјевима за смјену три министра – вањских послова Ђорђа Радуловића, пољопривреде, шумарства и водопривреде Александра Стијовића и просвјете, науке, културе и спорта Весне Братић.

Интерпелације је покренула опозиција, а завршена је расправа о раду министара Радуловића и Стијовића, док се о раду министарке Братић није расправљало, јер се није појавила у Скупштини када је та интерпелација била на дневном реду.

Ипак, захтјев за њено разрјешење требало би да добије већину јер је, уз опозиционе посланике, гласање за њену смјену најавила и владајућа Социјалистичка народна партија (СНП) због раније смјене Василија Лалошевића са мјеста првог човјека Управе за спорт и младе.

Такође, и Демократска народна партија (ДНП) Милана Kнежевића најавила да ће гласати за смјену сва три министра због смјене њиховог кадра Јелене Kљајевић са мјеста директорке Националних паркова.

Ипак, у Уставу пише да интерпелацију може поднијети трећина посланика, да се претреса одређена политика владе и да Влада треба да одговори на поднесену интерпелацију 30 дана од достављања.

Премијер Здравко Кривокапић најавио је јуче да неће потписати интерпелације уколико буду усвојене у парламенту.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 23:48