Небојша Шеваљевић / - фото: УРА
15/03/2022 u 17:04 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Шеваљевић: Одборници НСД-а и ПзП-а због партијског интереса спремни да погазе свој потпис

Данашњу блокаду рада Скупштине, ми у УРА сматрамо гажењем коалиционог споразума, поручио је Шеваљевић

Данашње одлагање сjеднице Скупштине општине Котор jе само наставак вишемjесечне деструкциjе и уцjена диjела коалициjе "За Будућност Котора", казао је потпредсjедник Општине Котор из редова УРЕ Небоjша Шеваљевић.

Додаје да је неприхватљиво jе да се сjеднице Скупштине одлажу, а важне одлуке за град не усваjаjу, као што су буџет, програм рада Дирекциjе за изградњу и уређење Котора и многе друге.

- Уочи туристичке сезоне ми имамо блокаду рада Скупштине, вjероватну принудну управу и нове изборе и све то, наводно због Културног центра, иако смо сви сагласни око потребе враћања Култрурног центра као носиоца културних активности у граду. Међутим, то не значи пребацивање комплетног буџета Секретариjата за културу на Културни центар на основу неозбиљног програма нити ћемо дозволити угрожавање културних манифестациjа по коjима jе град препознат и ван граница Црне Горе - истакао је Шеваљевић.

Он је подсјетио да је коалиционим споразумом 3 коалициjе, чинилаца локалне власти, на њихово инсистирање, предвиђено да ће одлуке коjе подржи 13 од 17 одборника, имати подршку свих субjеката власти.

- На таj начин субjекти локалне власти су се обавезали да неће блокирати доношење значаjних одлука. Очигледно jе, да двоjицу одборника из Нове српске демократиjе и Покрета за промjене коалициони споразум jедино интересуjе када jе у питању подjела функциjа, и да су зарад партиjског интереса спремни да погазе своj потпис - казао је Шеваљић.

Он истиче да од данас нико нема сумње ко су кривци за блокаду рада локалних институциjа и недоношење наjбитниjих одлука за нормално функционисање града.

- Данашњу блокаду рада Скупштине, ми у УРА сматрамо гажењем коалиционог споразума, и позивамо господу одборнике, да услове за долазак на сjедницу, коjе су саопштили коалиционим партнерима, а коjи су чисто партиjске природе, изнесу пред грађане. На краjу, нека размисле да ли ће боjкотовати следећу сjедницу Скупштине, а из УРЕ им поручуjемо да смо, за разлику од њих, спремни за сваку ситуациjу, па и за нове изборе - закључио је потпредсједник Општине Котор. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 21:06