Са састанка / - фото: ГП Нова љевица
18/11/2021 u 11:55 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Представници ГП Нова љевица са Вебером: Њемачка ће наставити да буде поуздан партнер Црноj Гори

Саговорници су се сагласили да jе нужна jача посвећеност борби против корупциjе организованог криминала и jачању владавине права

Представници ГП “Нова љевица”, предсjедник Саша Миjовић са сарадницима, Миљаном Перовићем и Веселином Михаиловићем jуче су разговарали са Њ.Е. амбасадором Савезне Републике Њемачке у Црноj Гори, др Робертом Вебером.

Разговор jе био веома приjатељски, садржаjан и конструктиван током ког су представници ГП “Нова љевица” искористили прилику да се захвале амбасадору Wеберу на подршци и помоћи  коjу Савезна Република Њемачка пружа Црноj Гори у процесу придруживању Европскоj Униjи и свеукупноj демократизациjи друштва.

Разговарано jе о тренутноj политичкоj и економскоj ситуациjи и осталим друштвеним дешавањима у Црноj Гори. Представници ГП “Нова љевица” су амбасадору указали на неопходност подршке мањим покретима, партиjама и групама грађана коjе његуjу Европске вриjедности, коjе имаjу градjански, секуларни, антифашистички,  грађански карактер и коjе су привржене европском и еуроатланском путу Црне Горе. Такође, предочен jе значаj тих субjеката и њихова улогу коjу ће имати у процесима коjи слиjеде.

Саговорници су се сагласили да jе нужна jача посвећеност борби против корупциjе организованог криминала и jачању владавине права.

Представници ГП “Нова љевица” су изразили очекивање директних инвестициjа из Савезне Републике њемачке и Европске Униjе jер би то у великоj мjери помогло Црноj Гори да риjеши економске и социjалне проблеме, додатно погоршане пандемиjом корона вируса. Такође смо истакли да смо свjесни чињенице да морамо jош пуно радити на стварању правне и политичке сигурности коjе су предуслов за било коjу врсту улагања и помоћи.

Амбасадор Wебер jе казао да ће Савезна Република њемачка наставити да буде поуздан партнер Црноj Гори, да ће, као и до сад, наставити да пружа помоћ и подршку Црноj Гори у достизању европских вриjедности и стандарда како би што приjе ушли у Европску Униjу.

На краjу, представници ГП “Нова љевица”, због евидентнтних тензиjа коjе у последње вриjеме изазиваjу нестабилност, како у Црноj Гори, тако и неким земљама окружења, позвали су Њемачку и Европску униjу да jасно сопште своj став о томе да jе за Савезну Републику њемачку и Европску Униjу промjена граница и угроженост суверенитета држава региона неприхватљива, као и да им они коjи то заговараjу не могу бити партнери.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 02:09