Asmir Pućurica / - DPS
17/07/2024 u 17:28 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Pućurica: Dajkovićeva inicijativa očajnički potez, spomenik Titu ne može biti uklonjen

U nedostatku razvojnih projekata, najavljena inicijativa za uklanjanje spomenika Josipu Brozu Titu predstavlja očajnički gest za spas odlazeće podgoričke vlasti, poručio je potpredsjednik Savjeta mladih DPS Crne Gore, Asmir Pućurica.

Podsjećamo, predsjednik Slobodne Crne Gore (SCG) Vladislav Dajković najavio je da će uputiti inicijativu za uklanjanje spomenika Josipu Brozu Titu iz Podgorice.

- Pošto je lokalnim igračima sa klupe za rezervne zabludnjake ponestalo ideja, a svijetle budućnosti ni na vidiku, ostala je još matrica koju je patentirao Šapić u beogradskom SNS: udariti na sve vrijednosti po kojima smo prepoznati u civilizovanom svijetu i staviti tačku na uporna "pomirenja" koja nam nude, ni manje ni više, sa fašizmom - navodi Pućurica.

Ne zaboravimo, ne udara se, poručuje Pućurica, slučajno na Josipa Broza Tita, jer je on učinio ono što je najveći neprijatelj njihovih zabluda – omasovio je narodnu pismenost i naučio sve narode da su u njihovim rukama njihova sudbina i budućnost.

- Ljudima koji u biografijama podebljanim fontom upisuju količinu svoje servilnosti i vještine služenja tuđincu preostalo je samo da, klečeći pred oltarima srama i izdaje, pokušaju da udare na temelje građanskih društava na kojima počivaju savremena postjugoslovenska društva. Razlike su, kao i uvijek, civilizacijske, pa ih podsjećamo da su Brozovu ruku onda ljubili oni pred kojima servilni reciklatori prljavih ideologija danas ponizno kleče - istakao je Pućurica.

Dajković bi da ukloni Tita

U društvu svjetske diplomatije čitav region prepoznat je, ističe Pućurica, po istorijskoj ulozi jugoslovenskog lidera, a Crna Gora mu, ne zaboravimo, duguje vraćanje državnosti u okvirima jugoslovenske države što je u konačnom i rezultiralo crnogorskom nezavisnošću.

- To je jedno od djela koje se neprijateljima crnogorske samobitnosti ne uklapa u vizije konačnog sloma crnogorske države i njenog potpunog potčinjavanja grupi koja nosi kompleks vječitog roba. Patološka potreba vječitog roba je, upravo, da robuje granicama svog uma zarobljenog u okvirima kojeg savremeni svijet prepoznaje kao fašizam i sa odlučnošću odbacuje kao najmračniji dio čovjekove primitivne svijesti. Poruka jučerašnjim političkim konvertitima: ne zalijećite se na temelje crnogorske države jer je u stubu njenog građanskog karaktera duboko uzidano ime Josipa Broza Tita. Veličina njegovog spomenika snažnija je od namjere revizionista da unište simbole kojima se poklanja čitav moderan svijet - zaključio je Pućurica.

Dajković prijavio prijetnje smrću nakon izjave da treba ukloniti spomenik Titu

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
08. septembar 2024 02:16