Јово Рабреновић / - ЛП
27/09/2021 u 17:39 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Рабреновић: Држава уништава 21.360 вакцина, а премиjер и Влада крше мjере

Премијер jош jедном доказуjе да не мари за актуелне епидемиjске мjере те без двоумљења приступа црквеном обреду причешћа jедном кашиком и тако стаjе у ред потенциjалних преносилаца корона вируса

Предсjедник Владе Здравко Кривокапић, поново, по ко зна коjи пут, скандализуjе црногорску али и регионалну jавност. Први човjек Владе Црне Горе jош jедном доказуjе да не мари за актуелне епидемиjске мjере те без двоумљења приступа црквеном обреду причешћа jедном кашиком и тако стаjе у ред потенциjалних преносилаца корона вируса, каже Jово Рабреновић, потпредсједник Либералне партиjе.

- Овим поступком у Манастиру Ђурђеви ступови премиjер демантуjе сопствени jавно исказани став да ће вакцинациjа бити убрзана и да ћемо до септембра наредне године стећи колективни имунитет. Док се грађанима забрањуjе улазак у пословне обjекте без jедног од испуњених услова премиjер се кроз Беране шета обилазећи масовне црквене скупове без икакве прописане заштите, не хаjући какву поруку шаље грађанима Црне Горе - каже Рабреновић.

Истиче да цjелокупноj ситуациjи драматичниjу димензиjу даjе то што су и остали министри из 42. владе истог понашања.  "Сви су они присутни масовном скупу, коjи jе по важећим мjерама забрањен, непоштуjући мjере дистанце и ношења маски а о вакцинациjи да и не говоримо. Нама грађанима преостаjе jош само да послушамо народну пословицу `Ко се чува њега и Бог чува` jер jе jасно да се оваквоj влади не само да не смиjе вjеровати, већ се морамо и прибоjавати њихових поступака".

- Наjбољи аргумент за изнесено jе што држава, према актуелним медиjским написима, треба да изврши уништавање 21.360 доза АстраЗенеке вакцине. Закључак jе врло jасан влада прописуjе мjере а сама их не поштуjе. 

На краjу као што ниjедна активност ове владе не може да прође без скандала тако и оваj данашњи скуп у Беранама сем премиjера и владе доноси и додатне jавне личности у фокус пажње грађана Црне Горе. Зато питамо министра унутрашњих послова Сергеjа Секуловића и директора Управе полициjе Зорана Брђанина шта раде и по коjем основу се полициjски функционери налазе у ложи на вjерском скупу и да ли jе то извршавање повjерених им задатака или чин захвалности за изведени десант на Цетиње 5. септембра - истиче потпредсједник Либералне партиjе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 09:39