Милета Радованић / - Конгрес СФ
13/09/2021 u 16:50 h
Дан порталДан портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Радованић: Без Балкана се не може говорити о уједињеној Европи

Радованић jе на страначком Конгресу СФ-а казао да jе УРА релативно млада партиjа али да jе успjела да уради много тога

Генерални секретар Грађанског покрета УРА Милета Радованић присуствовао jе страначком конгресу Зелених Данске (СФ) и та посjета долази након споразума између УРА и СФ-а коjи jе потписан у jуну ове године.

У оквиру Конгреса СФ-а био jе организован и округли сто на тему интеграциjи Балкана у ЕУ на коjем су учешће узели Радованић и одборница цетињске УРА Владана Ломпар, стоjи у саопштењу.

Они су се састали и са шефом посланичког клуба СФ-а у данском парламенту Каратен Хонгеом и имали разговор са Киром Мариjом Петер-Хансен европском посланицом зелених из Данске.

Радованић jе на страначком Конгресу СФ-а казао да jе УРА релативно млада партиjа али да jе успjела да уради много тога.

– Наша земља никада у историjи до августа прошле године ниjе промиjенила власт на миран начин, а то jе био наш главни циљ, промиjенити власт на миран начин и примаћи Црну Гору ЕУ. За нас ЕУ представља суштинске, универзалне вриjедности коjе желимо у нашоj земљи у пракси – навео jе Радованић.

Он jе напоменуо да jе Црна Гора до 30. августа имала режим коjи jе изнjедрен од комунистичке партиjе и да jе таj режим земљу водио 30 година.

– УРА се и тада али и сада налази између два велика конзервативна блока, а када сте у средини увиjек вас нападаjу, но спремни смо на таj терет зато jер имамо партнере широм Европе, међу њима и вас. Желим да се захвалим породици Европских Зелених коjа нам jе помогла у току кампање, а очекуjем и да ћемо имати одличну сарадњу и са вашом партиjом – саопштио jе Радованић у Данскоj.

Он jе колегама из Данске казао да би требало да обрате више пажње на Балкан, истински му се посвете, зато што, сматра он, само Европа са Балканом jе jака Европа и да се без њега не може говорити о уjедињеноj Европи.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 16:50