Радованић  / Фото: УРА
18/06/2021 u 18:35 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Радованић: Нека нас ДФ назива издајницима, значи да смо на добром путу

Мандић и Кнежевић данас изнијели сијасет неистина и теорија завјера, тврди генерални секретзар УРА

Лидери Демократског фронта (ДФ) Андрија Мандић и Милан Кнежевић на данашњој конференцји за новинаре изнијели су сијасет неистина, спинова и теорија завјера, казао је генерални секретар УРА-е Милета Радованић.

Он је рекао да то није ништа чудно од, како је навео, људи које је црногорска јавност већ деценијама имала прилику добро да упозна.

- У смијешној и само њима својственој улози ДФ, тачније његови челници, изашли су пред јавношћу да саопште како њихова често нецивилизацијска политика, лишена било каквих универзалних вриједности, нема већинску подршку представника народа, и све оне који не мисле као они, а прије свега УРА-у, назвали издајницима - казао је Радованић.

Он је у реаговању навео да су Мандић и Kнежевић притом изнијели сијасет неистина, спинова, теорија завјера, чиме, како је оцијенио, иначе и обилује политички дискурс ДФ-а.

Радованић је истакао да је беспредметно правдати се на којекакве теорије завјера пласиране од стране лидера ДФ-а како УРА издаје изборну вољу грађана и трчи у загрљај Демократској партији социјалиста (ДПС).

Он је казао да су досљедну и принципијелну политику УРА-е упознали сви грађани у претходних шест година.

Према ријечима Радованића, грађани који су давали гласове том грађанском покрету никада нијесу, нити ће бити изневјерени и знају на чему су.

- То што се лидерима ДФ-а можда не свиђа универзално цивилизацијска, европска, грађанска, зелена политика коју баштини УРА није наш проблем - истакао је Радованић.

Он је поручио да ће УРА увијек штитити интересе Црне Горе, која почива на таквим постулатима.

- Грдно се вара ДФ да ће УРА политичку идеју подешавати по њиховим параметрима и гласати за ствари које не баштине цивилизацијске и европске вриједности. Ми смо обећали да ћемо увијек бити заштитници националних интереса и тако ће бити до краја - истакао је Радованић.

Он је рекао да је садашњи најважнији национални интерес Црне Горе да “настави демонтажу ДПС система, који је грађен 30 година”.

- Жао нам је што то нијесу кадри да схвате челници ДФ-а па сваким иступом дају вјештачко дисање ДПС-у и тако мјесецима уназад - казао је Радованић.

Kако је навео, ако ДФ жели да тражи већину са ДПС-ом, искрено би било да то и кажу.

- Сад УРА-у називају „издајницима“ једнако као и ДПС. Драго нам је због тога – значи на добром смо и правом путу- закључио је Радованић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 09:51