/ - Фото: МВП
30/03/2022 u 17:12 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Радуловић присуствовао сахрани аустријског политичара

Државничке способности Ерхарда Бусека поплочале су пут Аустрије ка ЕУ, али и указале правац земљама нашег региона ка бољој будућности, казао је он

Министар вањских послова Ђорђе Радуловић присуствовао је у Бечу сахрани Ерхарда Бусека, аустријског политичара и некадашњег вицеканцелара те земље. 

Бусек је током своје каријере, посебно за вријеме функције координатора Пакта за стабилност Југоисточне Европе, представљао освједоченог пријатеља земаља региона промовишући идеју да интеграција земаља кандидата за чланство представља подстрек њиховој европеизацији и реформама.

Важио је за изврсног познаваоца прилика у Југоисточној Европи. Залагао се за чланство у ЕУ земаља Западног Балкана, као и генерално за вец́у улогу Уније у нашем региону.

Одавши поштовање уваженом државнику, Радуловић је уз изразе саучешћа казао да одлазак Бусека представља губитак за његову земљу, као и за Западни Балкан коме је био посвећен.

- Његове државничке способности поплочале су пут Аустрије ка ЕУ, али и указале правац земљама нашег региона ка бољој, свјетлијој и заједничкој европској будућности- казао је Радуловић

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 03:23