/ - Фото: МВП
30/03/2022 u 19:59 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Радуловић у Бечу: Рат у Украјини је донио промјену реалности

Црна Гора истински жели да реализује неопходне реформе и да као таква постане дио европске породице народа, казао је министар

Рат у Украјини цијелом свијету донио је промјену реалности, у којој размишљамо о својој будућности и одлукама, казао је министар вањских послова Ђорђе Радуловић током сусрета са европским комесаром за финансије Јоханесом Ханом у Бечу.

Говорећи о Црној Гори која предњачи у том процесу, шеф црногорске дипломатије истакао је да  је „убрзана интеграција“ веома важна, те да овај појам, као дио „Нове методологије“ у преговорима, не подразумијева пречице за нашу земљу, већ постепену и конкретну интеграцију, са јасним и верификованим резултатима.

- Црна Гора истински жели да у наредном периоду реализује неопходне реформе и као таква постане дио европске породице народа, што је показала и у новонасталим геополитичким околностима- додао је Радуловић. 

Хан је поручио да ЕУ у потпуности има на уму значај политике проширења, као и чињеницу да земље попут Црне Горе предњаче у том процесу.

Истакао је такође да Унија цијени то што Црна Гора у потпуности прати њену Заједничку вањску и безбједносну политику, али да је, како је рекао, рестриктивне мјере неопходно имплементирати.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 12:54