Жарко Ракчевић / - ГП УРА
02/12/2021 u 21:07 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ракчевић: Влада је чудо невиђено, гласачи УРА нису гласали за српски свијет, већ за промјене

Казао jе да су људи били уморни након три децениjе владања ДПС-а

Оснивач и некадашњи предсjедник Грађанског покрета УРА Жарко Ракчевић сматра да се одустаjањем од подршке садашњоj Влади не нарушава воља грађана Црне Горе, jер људи коjи су дали подршку УРИ ниjесу гласали за "српски свет", већ за промjене у Црноj Гори, преноси Портал РТЦГ.

 - Сматрам да моj глас коjи сам да УРИ, моjа породица и приjатељи, глас коjи jе дало 9-10 одсто људи у Подгорици, на Цетињу 13-14 процената бирача, ниjесу гласали за Српски свет. Гласали су за промjене у Црноj Гори, а не за клерикализациjу Црне Горе. Ниjесу гласали за удаљавање од евроатланстких интеграциjа -  казао jе Ракчевић, у емисиjи "Аргументи" на Телевизиjи Црне Горе.

Он jе истакао да jе потпуно jасно речено да jе УРА за експертску Владу и да неће са ДПС-ом. "Ниjе било обманутих људи, у том смислу, да су очекивали да ће у коалициjу са ДПС-ом", навео jе Ракчевић.

Казао jе да су људи били уморни након три децениjе владања ДПС-а.

- ДПС се провукао 2012. године са Позитивном Црном Гором, на jедна сумњив начин, коруптиван из мог угла. Провукао се 2016. године са галиматиjасом државног удара и жао ми jе што ниjесу препознали те сигнале да jе требало миjењати Црну Гору, праксу владања и начин понашања. Жао ми jе, jер jе Црна Гора заслуживала другачиjе, да jе jедан дио људи био изневjерених очекивања послиjе 2006. године - рекао jе Ракчевић.

"УРА се враћа оснивачком програму"

Упитан колико се УРА промиjенила након више мjесеци откад jе напустио политички Савjет странке, Ракчевић jе казао да му се чини да се та партиjа враћа оснивачком акту и програму.

Он jе казао да jе УРА формирана као грађанска партиjа, посвећена евроатлантским интеграциjама.

 - УРА jе са своjим програмским опредjељењем потпуно jасно дефинисана, не са жељом и мисиjом да дође до демонтаже Црне Горе, већ демонтаже jедног начина владања и размишљања - навео jе Ракчевић.

Казао jе да ниjе у комуникациjи са Абазовићем.

 - Ми се поздрављамо, jа увиjек остављам отворене линиjе и мостове, али се ниjесмо гледали од маjа нити разговарали -  рекао jе Ракчевић.

"Влада jе чудо невиђено"

Гост Телевизиjе Црне Горе jе казао да jе ова Влада чудо невиђено, jер jе од оснивања, преко 82 одсто свих посланика против ње.

 - Мало jе чудна та позициjа коjа отежава рад Владе, али то jе основно питање легитимитета. Заиста, jедна специфичност да Влада траjе и опстаjе ако има подршку, уз неке резерве, донекле УРЕ и Демократа, али ако имате фактичку ситуациjу да 66-67 посланика од 81 жели да руши Владу, онда jе заиста питање легитимитета ове Владе, то jе велики проблем  - истиче Ракчевич

Казао jе да су тренутно паралисане институциjа због боjкота диjела власти.

Ракшевић jе рекао да не може да одговори какав ће бити резултат гласања о неповjерењу Влади, али да примjећуjе сигурност ДПС-а.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 10:59