/ - Рашчанин Радичевић
16/11/2021 u 11:51 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Рашчанин Радичевић: Култура на милост и немилост новој власти

Дакле, више неће постојати обавеза да се гарантују макар минимална средства, која су за културу износила 2,5 до 3 одсто буџета, навела је она

Најновији бисер мудрости долази одакле до из ресора задуженог за финансије, и то и виду брисања најмањих загарантованих средстава за област културе, саопштила је Ивана Рашчанин Радичевић, предсједница Форума жена СД.

- Дакле, више неће постојати обавеза да се гарантују макар минимална средства, која су за културу износила 2,5 до 3 одсто буџета, већ се уводи финансирање "дај колико даш". Прецизније, уводи се финансирање које ће у потпуности зависити од власти, које сада ниша не спрјечава да кажу: "Не допада нам се ни један пројекат, не допада нам се рад у тој области, нећемо издвојити новац". Односно, ова важна област ставља се у потпуно завистан положај од нових владајућих структура и њихових процјена "лијепог" и "доброг". А обзиром на то како су се те естете из Владе, широког духа, пуне отворености за сарадњу са култирним дјелатницима показале до сад, вјерујемо да се оваква законска рјешења служе за системско урушавање ове области- навела је она.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 20:04