Ивана Рашчанин Радичевић / - СД
31/07/2021 u 11:24 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Рашчанин Радичевић предсjедница Форума жена Социjалдемократа

Кад оснажуjете жене, никад не заборавите да то не радите из "милости" према њима, већ из свиjести о томе да без њих ни ви нити друштво у цjелини не можете наприjед, каже Рашчанин Радичевић

Ивана Рашчанин Радичевић, магистар политикологиjе, изабрана jе за предсjедницу Форума жена Социjалдемократа, када jе поручила да ће ова партиjа радити на четири кључна сегмента оснаживања жена: политичкоj партиципациjи; економском оснаживању жена; промjени друштвеног амбиjента кроз jавну комуникациjу и кампање; те смањивању родно заснованог насиља. Такође, Рашчанин Радичевић jе оштро критиковала онлајн насиље усмjерено према женама из политике, саопштено је из Социјалдемократа Црне Горе.

- Успjешна жена jе задовољна жена. Она може бити домаћица, ако jе то њен избор. Може бити политичарка, ако jе то њен избор. Може бити математичарка, опет - ако jе она сама изабрала. Дакле, ми, жене у Социjалдемократама, имамо jасну мисиjу: омогућити женама да имаjу избор, ма какав он био! На том путу и за те циљеве jеднако ће се залагати наше партиjске колеге - поручила jе Рашчанин Радичевић.

Додала је да је седам од 10 жена у политици претрпјело неку врсту насиља - само зато што су жене.

- То jе срамно. То jе недопустиво. И Социjалдемократе ће све своjе ресурсе усмjеравати, између осталог, на зашиту жена од породичног и сваког другог насиља. Такође, само око седам одсто цjелокупне имовине у Црноj Гори jе  у власништву жена. Зато нам треба оснаживање. Зато нам треба више жена у политици - истиче Рашчанин Радичевић.

Закључила је да "кад оснажуjете жене, никад не заборавите да то не радите из `милости` према њима, већ из свиjести о томе да без њих ни ви нити друштво у цjелини не можете наприjед."

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 13:32