Горјанц Прелевић / NIKOLA SAVELJIC
31/05/2022 u 08:30 h
Ivona DrobnjakIvona Drobnjak
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Реаговање на тврдње извршне директорице ХРА: Врховни суд Црне Горе није компромитован

Врховни суд је потпуности био транспарентан, своjе одлуке jе jавно обjављивао на саjту, и реализовао наjвећи броj препорука Европске комисиjе у преговарачким поглављима 23 и 24, истичу у саопштењу

Изоловани случаjеви коjи су процесуирани од стране државних органа, не могу довести до закључка да jе "Врховни суд потпуно компромитован", саопштили су из тог суда поводом тврдњи извршне директорице ХРА Тее Горјанц Прелевић објављених у нашем листу.

– Наводи у тексту "... сад изгледа да jе могуће да jе корупциjа мотивисала такву лоjалност судиjа тог суда, а не само идеолошка оданост извршне власти коjа jе Меденици држала леђа", су произвољни и ничим поткриjепљени – наводе из Врховног суда.

image

Врховни суд

-DAN

Истичу, како тврде, у циљу обjективног и потпуног информисања jавности да jе у протеклом периоду Врховни суд радио у отежаним условима, а завршавао jе све своjе радне обавезе.

– У потпуности jе био транспарентан, своjе одлуке jе jавно обjављивао на саjту, и реализовао наjвећи броj препорука Европске комисиjе у преговарачким поглављима 23 и 24 – истичу из Врховног суда.

Такође, напомињу да Врховни суд досад ниjе реаговао на броjне текстове и емитоване садржаjе у медиjима, препуштаjући државним органима да спроводе радње из своjе надлежности, а првенствено поштуjући презумпциjу невиности.

– Стога, овако неутемељене изjаве доприносе само даљем урушавању угледа Врховног суда и правосуђа уопште, а не изградњи одговорног, професионалног и дjелотворног судства, на коjим принципима ће се истраjавати и даље – наводе у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 08:49